Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preseljenje

Božićni dar djeci iz Klaićeve – konačno riješen problem prostora za fizikalnu terapiju

Prilaz Gjure Dezelica
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
Autor
Sandra Golemac
15.11.2014.
u 17:30

Od 10. prosinca fizikalna se iz Klaićeve seli u Deželićevu, radit će u dvije smjene, a najam prostora bolnica će plaćati sedam tisuća kuna

Pravo božićno iznenađenje dočekat će djecu koja odrađuju svoju fizikalnu terapiju u neadekvatnim prostorima i uvjetima u Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici. Od 10. prosinca, naime, konačno će imati rehabilitaciju kakvu zaslužuju. Bolnica je uzela u najam novi prostor od 150 četvornih metara koji se nalazi u prizemlju kompleksa u Deželićevoj 79.

Poplava u rujnu

– Problem prostora za fizikalnu terapiju traje već godinama i ne možemo više čekati. Ako sve bude u redu, idući tjedan počinju radovi na adaptaciji prostora, što ponajprije uključuje uređenje podova, zidova i instalacija. Procijenili smo da je vrijednost radova oko 250 tisuća kuna, što ćemo uglavnom financirati od donacija i iz vlastitog budžeta – najavio je Osman Kadić, sanacijski upravitelj Klaićeve bolnice, te dodao kako će novi, četiri puta veći prostor za fizikalnu terapiju povećati standard usluga, ali i omogućiti primanje više pacijenata.

Terapija bi se u novome prostoru u Deželićevoj ulici trebala održavati u dvije smjene i primati dnevno stotinjak pacijenata, što je čak dvostruko više od trenutačnih mogućnosti.

Podsjetimo, nakon što su velike oborine početkom rujna poplavile podrum u kojem je bila smještena fizikalna terapija, premjestili su je u skučeni prostor na Odjelu za ortopediju.

Pet parkirališnih mjesta

– Mi smo se već lani u travnju javili Gradu za pomoć i ponudili su nam jedan prostor na Mažurancu, ali smo morali odbiti jer arhitektonski nije bio adekvatan. Uspjeli smo pronaći ovaj prostor u Deželićevoj ulici čiji je dvotrećinski vlasnik jedna fizička osoba s kojom smo 1. studenoga potpisali ugovor, dok bismo za ostalih 50-ak četvornih metara, koji su u vlasništvu Grada Zagreba, trebali potpisati ovih dana kako bi mogli početi radovi – objasnio je Kadić i dodao kako će najam plaćati sedam tisuća kuna mjesečno.

Rehabilitacija će se prvi put obavljati u zasebnom prostoru, prilagođenom osobama s invaliditetom s pet parkirališnih mjesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije