Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
35. Večeri na Griču

Bogat program donosi mjesec dana vrhunskih koncerata, izložbi i predstava u Zagrebu

35. Večeri na Griču
Foto: PR FOTO
1/7
23.05.2016.
u 15:06

Ljeto u Zagrebu i ove godine bit će u znaku Večeri na Griču. Ovogodišnje, 35. izdanje najdugovječnijeg festivala klasične glazbe u Zagrebu, bit će u znaku svjetskih glazbenih imena i raznolikog programa koji će ispuniti gradske pozornice, a održat će se od 28. lipnja do 24. srpnja u atriju galerije Klovićevi dvori, crkvi sv. Katarine i na Platou Gradec.

Jedan od najstarijih i najpopularnijih ljetnih festivala u Hrvatskoj, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb tradicionalno i ovoga ljeta donosi mjesec dana svakodnevnog bogatog kulturno-glazbenog programa. Vrhunski i raznolik sadržaj s više od 30 događanja obilježit će 35. Večeri na Griču te pozicionirati Zagreb visoko na ljestvici kulturne ponude. Sjajnim spojem iznimno kvalitetnih glazbenika i ležernije vrste glazbe nudi doista zanimljivo ljeto u metropoli.

Na svečanom otvaranju u utorak, 28. lipnja u 21 sat u Klovićevim dvorima nastupit će Zagrebački solisti s Ivanom Krpanom na glasoviru. Šezdeset godina uspješnoga djelovanja ovoga renomiranog hrvatskog ansambla klasične glazbe obilježava vrhunska razina i discipliniranost u vještini kojom se bave te nepresušan entuzijazam i ljubav prema glazbi. Redovito nastupajući na prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama, izvode repertoar koji uključuje barokna, klasicistička, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja. Na svečanom otvorenju ovogodišnjih Večeri na Griču pridružit će im se mladi i talentirani pijanist Ivan Krpan. Višestruko nagrađivan, student treće godine klavira u razredu prof. Rubena Dalibaltayana na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu, dobitnik je nagrade Ivo Vuljević za najboljeg mladog glazbenika u 2015. godini.

Među brojnim velikim glazbenim imenima na Večerima na Griču prvi put će nastupiti i Antoine Boyer, najznačajniji i najperspektivniji gipsy jazz gitarist na svijetu. Na programu zagrebačkog koncerta 9. srpnja u 21 sat na Platou Gradec bit će najpoznatije autorske skladbe Djanga Reinharda i Stephana Grappelija  kao i poznati svjetski jazz standardi svirani i improvizirani u tom stilski specifičnom „gipsy jazz modusu“. Vrhunski gipsy jazz koncert upotpunit će i nastup dramskog pisca, scenarista, skladatelja i glazbenika Mate Matišića na gitari te akademskog glazbenika Jurice Štelme na kontrabasu.

„Gornji grad, Grič, Jezuitski i Katarinin trg, Klovićevi dvori, Crkva sv. Katarine i Plato Gradec, i ovog ljeta bit će središta najatraktivnijih kulturnih zbivanja s izuzetno bogatim i raznolikim sadržajima. Koncerti, predstave, izložbe i programi kulturne baštine u mjesec dana ponudit će preko 30 događanja vrijednih dolaska u srce Zagreba. S velikom pažnjom pripremali smo program, u kojem će moći uživati mladi i oni malo stariji, ljubitelji klasike, dramskih predstava, folklora, ali i svi kojima su možda draži vrući ljetni provodi pod vedrim zagrebačkim nebom. Rezervirajte svoje vrijeme 28. lipnja - 24. srpnja i prepustite se 35. Večerima na Griču,“ najavio je ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Josip Nalis.

35. Večeri na Griču

28. lipnja – 24. srpnja

Atrij galerije Klovićevi dvori, crkva sv. Katarine i Plato Gradec

Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije