Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zaštite okoliša:

Bez kazni počne li nova naplata u cijelom gradu

23.02.2015.,  Zagreb - Neselje Horvati prvo su naselje u kojem ce poceti nova naplata odvoza otpada prema volumenu.Stanovnik Horvata Zarko Siranovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
04.03.2015.
u 12:00

Iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik smatraju da Grad potiče reciklažu, istodobno želi graditi spalionicu, a to ne ide zajedno

Stanovnici Horvata potpisali su ugovore s Čistoćom o novom obračunu odvoza otpada po volumenu kante umjesto kvadraturi kuća pa će i tri puta niže račune dobiti već sljedeći mjesec.

– Još nismo dobili nove kante čiji smo volumen birali ugovorom, no očekujemo da će nam stići ovih dana – kazao je predsjednik Mjesnog odbora Horvati Žarko Širanović. Ondje će, prema izračunu iz Čistoće, građani prosječne račune plaćati oko 57 kuna.

Naplatu po volumenu komentirao je i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović istaknuvši da je važno početi, a ako se model preslika na cijeli grad, da neće biti kazni. Istaknuo je i da Zagreb neće trebati dorađivati postojeći model nakon što donesu Uredbu o zbrinjavanju otpada. Kritiku Gradu uputili su iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik (UZOR) koji projekt u Horvatima prozivaju eksperimentom razvrstavanja, dok se istovremeno radi na projektu spalionice.

– Dogradonačelnica je vodila delegaciju u Mainz vidjeti spalionicu. Puno bi više naučila da se zaustavila u Ljubljani da vidi kako oni recikliraju otpad – kazali su iz UZOR-a.

Komentara 2

BS
@bserver
13:46 04.03.2015.

Obračun po volumenu mora biti u sprezi s brojem ukućana po pojedinim stambenim jedinicama. Inače matematika nema smisla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije