Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjesnost o raku

Besplatni pregledi danas od 14 do 18 sati u KB Dubrava

KB Dubrava
Goran Jakuš/Pixsell
Autor
Sandra Golemac
22.04.2014.
u 13:04

Pregledi će se održati u Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju i nije potrebna prethodna najava ili uputnica HZZO-a. Poziv vrijedi za sve koji imaju smetnje u usnoj šupljini, ždrijelu, vratu ili na glavi

U sklopu međunarodne akcije obilježavanja Tjedna svjesnosti o raku glave i vrata danas će se od 14 do 18 sati u Kliničkoj bolnici Dubrava održati besplatni specijalistički pregledi.

Liječnici, naime, pozivaju sve koji imaju smetnje u usnoj šupljini i ždrijelu, vratu ili na glavi, ako imaju probleme s gutanjem, izrasline, ranice, pigmentacije na koži ili slične smetnje, da dođu u Kliniku za maksilofacijalnu kirurgiju, uz napomenu da za ovaj besplatan pregled nije potrebna prethodna najava ili uputnica HZZO-a.

Rak glave i vrata, naime, jedan je od najčešćih tipova raka u Europi i svijetu, a u Hrvatskoj svakoga dana obole tri osobe, odnosno, oko 1100 osoba godišnje. Ovaj se tip raka najčešće pojavljuje u dobi od 50 godina naviše, muškarci obolijevaju 2-3 puta češće od žena, a glavni čimbenici za njegov razvoj su pušenje, alkohol i infekcija HPV-om.

Akcija besplatnih pregleda kod nas traje već pet godina, a lani je u KB-u Dubrava pregledano 180 ljudi.

>>Uz KB Dubravu nova zgrada vrijedna 330 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije