Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Sretan završetak: beskućnik s Jaruna dobio kamp-kućicu od Ercega iz Dubrave

Maro Srezović pokrenuo je Facebook-stranicu “Srce s ulice” i akciju pomoći Čedi s Jaruna
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
13.01.2017.
u 22:39

Stjecajem loših životnih okolnosti, Čedo Kolak završio je bez ičega na ulici, a beskućnički život doveo ga je 1991. iz Vinkovaca u Zagreb

Prije nego što je ušao u svoju novu kuću (točnije kamp-kućicu), donedavni beskućnik Čedo Kolak obuo je – papuče. Spremno su stajale u staroj drvarnici na Jarunskoj cesti u koju se sklanjao po najvećim hladnoćama. Dobio ih je, jednako kao i ostale nužne stvari, od ljudi široka srca koji su Čedi odlučili pomoći čim su čuli u kakvim uvjetima živi. Javnost je za njega doznala kada se pojavio u dnevniku RTL televizije, a njegove suze ganule su mnoge. Gledao je prilog i Maro Srezović koji je neposredno prije na društvenoj mreži Facebook pokrenuo stranicu “Srce s ulice” želeći pomoći beskućniku koji živi ispred njegove kuće.

Kućica stigla iz Dubrave

Odlučio je stoga pomoći i Čedi. Na Facebook je napisao što mu treba, a do Čede vrlo su brzo došla i drva za ogrjev, agregat za struju, električno kuhalo, mali hladnjak, zimske cipele broj 42, termočarape, vreća za spavanje, hrpa hrane u konzervi i – kamp-kućica. Donirala ju je obitelj Erceg iz Dubrave s obzirom na to da je stajala u njihovu dvorištu. Na vijest o akciji odmah je reagirala i predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban te su podružnice ZET i Zagrebačke ceste svojim tegljačem s labudicom organizirale prijevoz.

Možda uspije prespavati noć

A kad je došlo vrijeme da “kampicu” smjeste u nekadašnji divlji vrt, u kojem je i kućica za alat u kojoj je Čedo dosad boravio, u pomoć je priskočio i Maro Srezović, ali i Čedini susjedi koji žive u blizini. I sam Čedo, naravno. Koji je cijelu akciju promatrao pomalo u nedoumici. Kao da nije bio siguran da se sve to baš njemu događa. Na ulici se našao, kaže, stjecajem životnih okolnosti i to vrlo brzo otkako je iz rodnih Vinkovaca u Zagreb došao 1991. godine. Jedno je vrijeme živio u barakama na Jarunu koje su nedavno izgorjele. A sad će konačno moći popiti kavu u kakvom-takvom domu s ponekim prijateljem koji mu dođe u posjet. Danju će i dalje odlaziti u dnevni boravak za beskućnike koji vodi udruga Dom nade. Tamo je Maro Srezović upoznao još jednog beskućnika – Vladu, za kojeg su nabavili još jednu kamp-kućicu.

– Moramo samo organizirati prijevoz, kućica je u Karlovcu – kaže Maro Srezović. A Čedo? On će, kaže, sada konačno odspavati u krevetu u kojem mu neće puhati kroz zatvorene prozore. I možda uspjeti “prevaliti” i cijelu noć.

>> Papa beskućnicima dijelio vreće za spavanje

Komentara 5

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
23:29 13.01.2017.

svaka čast ljudima koji su pomogli!ovo je sramota države!ovi migranti dobiju stan,hranu,pravnu pomoć itd...kakav je to zakon???sramota!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
07:41 14.01.2017.

Bitno da Emina Bužunkić, Tea Vidović, Gordan Bosanac i ekipa iz Centra za mirovne studije traže stanove na dvije godine i plaću za Tzv izbjeglice i migrante

Avatar Olujni
Olujni
23:59 13.01.2017.

Agregat za struju, hladnjak, a vjerovatno i grijalica? A kako će jadan plaćati tu struju? Ne bih poklonu gledao u zube no u tekstu se navodi da će čovjek napokon spavati u prostoru u kojem ne puše a na slici se vidi da je prikolica sa lijeve strane blago rećeno zgužvana tj. prilično oštećena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije