Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Bernardić: Odluku o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika donijet će gradska organizacija

Davor Bernardić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
16.01.2017.
u 13:25

Zlatko Komadina rekao je da Davor Bernardić ne bi trebao biti kandidat za gradonačelnika Zagreba

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nije htio novinarima potvrditi niti opovrgnuti hoće li se kandidrati za gradonačelnika Zagreba rekavši kako će odluku o tome donijeti zagrebačka organizacija.

"O tome odluku nismo donijeli. Odluku će donijeti zagrebačka organizacija, ali kada to bude, vi ćete prvi saznati", rekao je Bernardić novinarima u Saboru.

Upitan kada će to biti Bernardić je uzvratio kako će to biti u narednim tjednima.

"Moja ambicija je da izgradimo u Hrvatskoj dobro društvo koja će omogućavati ljudima da budu bolji i kreativniji, ostanak mladih u Hrvatskoj i društvo koje će osigurati da naši ljudi ne odlaze, da javna uprava bude učinkovitija, da radnici budu zaštićeni, no s druge strane da uložimo dovoljno novca u znanost i inovacije kako bismo postali moderna i konkurentna zemlja", rekao je Bernardić upitan o svojim ambicijama.

Na pitanje jesu li tražili od HNS-a da oni odustanu od svoje kandidatkinje Anke Mrak Taritaš, Bernardić je uzvratio kako navode iz medija neće komentirati.

"Hrvatska mora postati moderna, demokratska, razvijena europska država i dužni smo u Hrvatskoj graditi dobro društvo u kojem će svaki pojedinac moći živjeti dobro i ostvarivati sve svoje kreativne ideje. Zato pozivam one odgovorne da sjednemo i prvo da vidimo kako da vidimo hrvatsku energetsku neovisnost, a to se posebno tiče Ine i HEP-a", rekao je čelnik SDP-a.

Upitan jesu li Plenković i Petrov odgovorili na njegov poziv za sastanak Bernardić je uzvratio kako, na žalost, nisu.

Nepojavljivanje svog prethodnika Zorana Milanovića, Bernardić je prokomentirao nastavkom njegove odluke da aktivno ne sudjeluje u političkom životu. "To je vama poznato još od rujna i ovih dana najvjerojatnije će dobiti svoj epilog... Treba poštovati želju čovjeka, nakon što je napustio mjesto predsjednika SDP-a da aktivno ne sudjeluje u političkom životu i vjerujem da će u narednim tjednima, očekujemo to u SDP-u i o tome smo razgovarali, gospodin Milanović najvjerojatnije napustiti parlament", rekao je šef SDP-a.

Predsjednik županijskog SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je danas da smatra da Davor Bernardić ne bi trebao biti kandidat za gradonačelnika Zagreba.

„Moj je stav da predsjednik stranke nije i ne treba biti kandidat, makar je to treća funkcija formalno ili četvrta, ovisi kako se gleda, u državi, kada bi se gledalo hijerarhijski po dužnosničkim mjestima. No, mislim da ima puno posla u stranci, u pripremi stranke za sve vrste izbora koji nam slijede, a slijedi nam cijeli ciklus i lokalni izbori, parlamentarni, predsjednički, europski, u tijeku je konsolidacija stranke,“ rekao je Komadina. Dodao je da je Bernardić izložen velikom nagovaranju dobrog dijela zagrebačke SDP-ove scene i određenih viđenih SDP-ovaca.

SDP, rekao je, ima dovoljno jakih kandidata i puno viđenih ljudi, pola saborskih zastupnika i pola članova Predsjedništva stranke je iz Zagreba. „Mislim da je dužnost naših kolega kojima je stranka dala, da daju stranci, da se u ime stranke i građana  kandidiraju u Splitu, Zagrebu, Osijeku, Čakovcu , Puli…,“ rekao je Komadina.

Komadina je na novinarski upit kako komentira osnivanje sindikata u SDP-u te bi li se učlanio u takav sindikat, kazao da je politička stranka, pogotovu socijaldemokratska, posve specifičan pravni subjekt glede radno-pravnih odnosa te da osobno ne vidi potrebu da se osniva sindikat.

Rekao je da postoji čitav niz radnih mjesta, koja su dužnosnička u smislu izbora na određene pozicije, i mogu se profesionalizirati, ali što dalje, pitao je. „Vi ga izaberete i stavite na plaću,  istekne mandat ili ga razriješite i što sada?“, upitao je Komadina.

„Što se te inicijative tiče, kao i nekih drugih događanja, mislim da se svi oni koji pristupaju javnom poslu u bilo kojem dijelu, ali i svaki čovjek u svome postupanju, moraju držati 3M karakteristike,“ te pojasnio: "mora imati mozga, morala i muda.“

>> 'Premijer Plenković mora pokazati veću odlučnost, zanima me što Jandroković misli o odlasku predsjednice u SAD'

Komentara 4

Avatar juricamesko
juricamesko
14:57 16.01.2017.

Bernardicu nije nas briga sto se Milanovic povukao iz politickog zivota.nikakva steta samo nek ne prima placu za rad koji ne obavlja.ako mu treba skupite mu vi drugovi.

FU
fuji91
13:32 16.01.2017.

Zalosno je gledat ove slabice tipa bernardic.

DU
Deleted user
15:16 16.01.2017.

Ako ne podupru Mrak Taritaš, onda samo možemo zaključiti da se i SDP i HNS svojski trude da Bandić ostane na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije