Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački zastupnici

Burno na Gradskoj skupštini! Kosor izbacio Bernardića!

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
15.04.2014.
u 10:00

Predsjednik Skupštine Darinko Kosor šefu gradskog SDP-a izrekao je dvije opomene prije početka nastavka današnje sjednice, no nakon toga više nije imao milosti... Povod je bio Bernardićev zahtjev da zastupnici raspravljaju o požaru u C.I.O.S.-u

Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine, samo pet minuta od početka drugog dijela sjednice koja je, podsjetimo, započela u četvrtak, izbačen je iz dvorane.

Nakon dvije opomene, predsjednik Skupštine Darinko Kosor više nije imao milosti. Isključio ga je iz uvodnog dijela, a Bernardića su zaštitari ispratili van.

– Prošli put bila je ograničena rasprava, a sad se zastupnici izbacuju. Ovo je presedan – poručio je Bernardić.
Povod svega jest Bernardićev zahtjev da skupštinari rasprave o jučerašnjem požaru u C.I.O.S.-u, a sve u sklopu prve današnje točke – rasprave o odlaganju otpada.

– Za ono što se jučer dogodilo kriv je SDP – i na gradskoj i na državnoj razini. Neću dopustiti lešinarenje na račun ljudi koji žive u onom dijelu grada koji je jučer gorio. Trinaest godina nisu riješili problem odlaganja otpada, nema strategije, i oni su ti koji su zabranili odlaganje glomaznog otpada i dopustili odlaganje upravo ondje gdje gori – poručio je Darinko Kosor.

Očekuje, kaže, od ministra Mihaela Zmajlovića da podnese ostavku jer dvije godine, koliko već obnaša tu funkciju, nije za građane učinio baš ništa.

– Neka sada snose političku odgovornost – poručio je Kosor. Gradonačelnik Milan Bandić poručio je, pak, kako treba pričekati izvješće da bi građani dobili odgovor jesu li udisali štetne čestice.

– Pričekajmo izvješće pa ćemo znati jesu li Zagrepčani udisali štetne čestice. Bio sam cijelu noć ondje, situacija je pod kontrolom, nikome se ništa nije dogodilo – rekao je Bandić.

>>Hoće li danas sve stići: Zastupnike čekaju 42 točke dnevnog reda

 

Komentara 47

NI
niks100
10:10 15.04.2014.

Cudno je da i oni nisu otisli na trotjedni odmor.

Avatar MK
MK
10:14 15.04.2014.

Nit je Bernardic "predsjednik skupstine" niti on ima pravo "svima ostalima" namecati temu i dnevni red... To sto je Bernardic pokusao je cista obstrukcija redovnog rada gradske skupstine. I o cemu to je politicar iz SDP-a namjeravao raspravljati, ako uopce jos niti uzrok nije poznat? Sve bi se svelo na bezkorisno lamentiranje... Ne svida mi se Politika Darinka Kosora - ali je izvrsno napravio u ovom slucaju!

PO
portugisac
10:05 15.04.2014.

Ovo nije dobro.Bernardiću nad glavom visi hrvatski grb. Zbog toga bi mogao biti izbačen iz stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije