Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradonačelnik ljut

Barišić HEP-u: Povucite račune za grijanje, tražit ću naknadu štete

Grijanje radijator
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
16.01.2014.
u 14:44

- Pozvao bih građane da bojkotiraju plaćanje računa, ali budući da poštujem pravni poredak naše države, ne mogu to učiniti. Zato pozivam HEP toplinarstvo da povuče račune koje su izdali za prosinac i da pristupe ponovnom obračunu koji će biti zakonit i pravedan i koji će biti adekvatan stvarnoj potrošnji - kaže gorički gradonačelnik

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić pozvao je HEP toplinarstvo da se hitno očituje o razlozima većih računa za grijanje koje su dobili građani Velike Gorice, ali i cijele Hrvatske, javljaju Kronike Velike Gorice.

Ističe kako je to nedopustivo jer je za ovo doba godine vrlo topla zima. Mnoge građane neugodno su iznenadili i dvostruko veći iznosi računa u odnosu isto razdoblje lani kada je temperatura zraka bila znatno niža.

-  Pozvao bih građane da bojkotiraju plaćanje računa, ali budući da poštujem pravni poredak naše države, ne mogu to učiniti. Zato pozivam HEP toplinarstvo da povuče račune koje su izdali za prosinac i da pristupe ponovnom obračunu koji će biti zakonit i pravedan i koji će biti adekvatan stvarnoj potrošnji  - kaže Barišić.

U slučaju da su građanima koji su ugradili razdjelnike veći računi nego onima koji ih nemaju, od svih institucija koje su bile uključene u taj projekt zatražio je hitnu provjeru.

-  Poticali smo i sufinancirali ugradnju razdjelnika kako bi naši Velikogoričani imali jeftinije grijanje. Osnivam Povjerenstvo koje će utvrditi iz kojih razloga se to nije dogodilo i od krivca tražiti nadoknadu štete našim sugrađanima  -  najavio je gradonačelnik.

>> Zima topla, a računi za grijanje sto posto veći

Komentara 7

GP
g.pusic01
21:12 16.01.2014.

citiram: Robert Krklec, direktor HEP Toplinarstva, objašnjava da su računi za siječanj, osim zbog poskupljenja, visoki i zato što se trošilo više toplinske energije zbog iznimno niskih temperatura prošlog mjeseca. Jel on sebe čuje....o kakvim iznimno niskim temperaturama on priča...

Avatar stelavg
stelavg
12:02 20.01.2014.

ja sam za svoj stan od 37 kv. platila 606,88 kn. Tko će mi to vratiti? Netko skuplja bodove a netko gubi....

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:02 20.01.2014.

Smanjivanjem ventila uštedjet mogu jedino oni koji imaju vertikalne cijevi na hodniku, a ne kroz stan, a mjerač potrošnje pred vratima, kao što imamo i za struju. One naprave na radijatorima su velika prijevara i to valja javno reći i pokrenuti nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije