Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Barbieri’s će nuditi ručak za 100 kn, otvara se Duck, spiza stiže u Witness

20.01.2017., Zagreb - Andrej i Frano Barbieri u svom restoranu Barbieri's koji uskoro otvaraju.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
21.01.2017.
u 11:00

Tjestenina u sočnom bijelom umaku uz rastopljenu mozzarellu i parmezan.

Bruscheta s inćunima. Rižoto od kozica. I sve uz talijansku mješavinu začina. Ovakva jela ili slične varijacije na temu mogu se probati u svakom restoranu mediteranskog tipa. No, Zagrepčani će od sredine veljače specijalitete svojstvene zemljama uz Sredozemno more moći kušati onako kako ih je zamislio Andrej Barbieri. Poznati chef, naime, zajedno s bratićem, poduzetnikom Franom Barbierijem, u prostoru bivšeg Takenoka u Kaptol centru otvara – Barbieri’s. Restoran će funkcionirati, kažu, po principu bistroa i trattorije, a kompletan ručak nudit će za stotinjak kuna. Frane Barbieri zadužen je za menadžment i kontakt s gostima, dok Andrej Barbieri sebe naziva šefom proizvodnje.

Kod njega se čeka u redu

– O otvaranju restorana počeo sam razmišljati još prije desetak godina kad sam se vratio u Hrvatsku, a u to vrijeme ideju sam podijelio i s Franom. Zagreb je obvezna adresa restorana koji želi uspješno raditi cijelu godinu – kaže Andrej Barbieri.

Barbieri’s nije jedini restoran koji bi se uskoro trebao otvoriti u Zagrebu. Novo izdanje doživjet će i Pizza Cut Duck u Teslinoj, i to polovicom veljače. Pod novim imenom, Duck, u prostoru će se spojiti ekipa starog Pizza Cuta te restorana Pod zidom.

– Ručak je već dobro uhodani koncept chefa Igora Gudca za koji ljudi čekaju u redu da nađu slobodan stolac. To su poslovnjaci koji rade u centru, imaju vrlo malo vremena, a žele pojesti brz, kvalitetan, relativno obilan ručak za korektnu cijenu. No, dolaze i iz drugih dijelova grada – kaže Borna Janeš, vlasnik restorana Pod zidom.

Na novom konceptu rade i u Witness lounge baru, u kojem će uskoro početi posluživati hranu koja je, kažu, spoj mediteranske i moderne kuhinje. Dugogodišnji prijatelji Mario Delo i Toni Erceg, donedavni chef korčulanske Palače Lešić Dimitri, u Zagreb će dovesti okuse Dalmacije kakve pamte još iz djetinjstva.

Svjetska autorska jela

– Osmislio sam i tri-četiri autorska jela koja bih bez srama iznosio pred goste bilo kojeg svjetskog restorana, no još neću otkriti koja su to jela – kaže Erceg.

Komentara 14

Avatar galeb100
galeb100
13:17 21.01.2017.

jedva čekam izisti pijat pašte za sto kuna...

Avatar think pink
think pink
13:47 21.01.2017.

pa zar je 100 kn malo za tjesteninu sa sirom???

CJ
celavi.josip
23:44 21.01.2017.

Stotinjak je i 199. Pa 'kuver'. pa boca vode za 20-ak, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije