Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedan 'kapitalac'

Nakon Sanadera, poznati odvjetnički par brani i Bandića

čedo, jadranka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.05.2015.
u 12:23

Čedo Prodanović i Jadranka Sloković od Marijana Hanžekovića preuzeli zastupanje gradonačelnika, a do promjene odvjetnika došlo je na Hanžekovićev zahtjev, da ga se više ne proziva za sukob interesa jer zastupa i ZG Holding

Odvjetnički dvojac Jadranka Sloković i Čedo Prodanović preuzet će od kolege Marijana Hanžekovića obranu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića u svim slučajevima koji su pod istragom USKOK-a. Odvjetnički par poznat je, inače, kao braniteljski tim bivšega premijera Ive Sanadera, a prema Prodanovićevim riječima, još nisu formalno preuzeli slučaj Bandić.

– To je još u fazi razgovora – kazao je Prodanović tvrdeći da im to neće poslovno teško pasti jer su zahtjevni sudski procesi protiv Sanadera pri kraju i imaju vremena za novi predmet.

Do promjene odvjetničkog tima došlo je navodno na zahtjev M. Hanžekovića kako ga se ne bi stalno prozivalo na sukob interesa, s obzirom na to da je njegov odvjetnički ured angažiran u ovršnim postupcima Zagrebačkog holdinga koji je pod Bandićevom ingerencijom i da je vlasnik novina koje, logično, prate rad gradonačelnika.

U sukob interesa Bandića i Hanžekovića dovodilo se i zbog petnaest milijuna kuna jamčevine koje je poznati odvjetnik i poduzetnik uplatio kao jamčevinu za gradonačelnika Bandića. Osim navodnih sukoba interesa zbog kojih je Hanžeković odustao, Sloković-Prodanović u prednosti su s iskustvom.

Za razliku od Prodanovića i J. Sloković koji su se karijerno etablirali kao kaznenopravni odvjetnici, M. Hanžekoviću kazneno pravo nije uža specijalnost.

>> Bandić stavljao mikrofon na uho: Leopard je ispred aparata!

>> Pripuz i Bandić opušteno razgovarali na Cvjetnom trgu

Komentara 24

LE
LeonardS
11:58 22.05.2015.

Ovo je samo reklama za odvjetnike, koji se u pravilu ne smiju reklamirati a par je veoma poznat po svojoj tarifi a o sposobnostima ne bih komentirao dok o dobrim poznanstvima su več javna stvar

JO
Jole1958
12:38 22.05.2015.

Kod nas prosperiraju samo odvjetnici i stečajni upravitelji.

OP
openheimer2
12:38 22.05.2015.

Sanader se brani sam kakva su oni fora nekužim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije