Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Za stimuliranje kvalitete'

Bandić vraća dio novca organizatorima Adventa

advent zrinjevac
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
30.12.2015.
u 12:45

Manifestacije mogu i tijekom svojega trajanja biti proglašene od posebnog značaja za Grad Zagreb pa i najamnina može biti prepolovljena

Gradonačelnik Milan Bandić prepolovit će cijene najma javnog prostora agencijama koje su posredovale u iznajmljivanju štandova ugostiteljima i obrtnicima koji sudjeluju na Adventu u Zagrebu.

Cilj mu je, stoji u obrazloženju, "stimulirati organizatore da manifestacija Adventa ima što kvalitetniju i raznolikiju ponudu, sadržaj i događanja, ali i druge manifestacije koje se učestalo i tradicionalno organiziraju u gradu". Omogućio je da se manifestacija za trajanja može proglasiti od posebnog značaja za grad.

S obzirom na to da su posredničke agencije već potpisale ugovore prema pravilniku o najmu javnog prostora, Grad će im naknadno vratiti preplaćeni iznos od dana proglašenja manifestacije posebnom. Agencije su unajmile 162 štanda. Cijena najma za ugostiteljski štand dnevno je 35 kuna/m2, a za ostale 20 kuna/m2.

Agencije su dalje iznajmljivale štandove za cijenu od 6000 do 8000 kuna za suvenire i od 25.000 do 140.000 kuna za ugostiteljstvo, a Turistička zajednica je za programe agencijama podijelila 2,1 milijuna kuna. 

Komentara 14

LI
lipa75
14:05 30.12.2015.

Hoće li i agencije umanjiti iznos najma krajnjim korisnicima ili im je Bandić na ovaj način omogućio dodatnu zaradu ?

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:23 31.12.2015.

Lako se razbacivat s tudjom lovom....

Avatar links
links
08:48 31.12.2015.

Prestanite se podcijenjivati i pisati Bandić vraća novac, Bandić plaća.... to je naš novac, grad plaća i mi plaćamo a ne ova populistička lopina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije