Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljutiti gradonačelnik

'Bandića nećete uhvatiti u đir, nisam kriv, neću nadrapati!'

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.04.2014.
u 12:31

Zagrebački gradonačelnik predstavio je mjere za poticanje zapošljavanja, prema kojima će mladi dobivati od Grada 1600 kuna mjesečno i odrađivati vježbenički staž u gradskoj upravi, ustanovama i tvrtkama, a 400 malih poduzeća dobit će po 25.000 kuna pomoći. Prozvao je Vladu RH zbog odnosa prema investitorima. Komentirao je i najavu Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa o postupku koji namjeravaju pokrenuti protiv njega

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predstavio je danas mjere kojima gradska uprava namjerava potaknuti zapošljavanje i mladima omogućiti da stječu radno iskustvo.

Grad Zagreb osigurat će 1600 kuna mjesečno i vježbenički staž mladima u gradskoj upravi, gradskim tvrtkama i ustanovama, a po 25.000 kuna dobit će i 400 malih poduzeća koja ne dobivaju poticaje od Zavoda za zapošljavanje.

U Zagrebu se 830 mladih prijavilo za rad za 1600 kuna, što stoji 27 milijuna kuna. Ovu je priliku Bandić iskoristio i da baci rukavicu Vladi, koja je prvo najavila ukidanje, a potom i ostavila mjeru "1600 kuna" za mlade koji bi radili bez zasnivanja radnog odnosa.

– Vidljivi pozitivni učinci na gospodarstvo Zagreba i RH neće biti mogući dok Vlada potrebne alate ne iskoristi i ne poradi na stvaranju ozbiljne poduzetničke klime – zagrebački je gradonačelnik očitao bukvicu premijeru i Vladi, za koje smatra da će svojim pristupom teško privući i strani kapital.

– Jedna od najvažnijih stvari je rušenje administrativnih barijera koje zaustavljaju svakog ozbiljnog investitora u Hrvatsku. Treba prestati stigmatizirati i domaće i vanjske investitore, kao sumnjive i nepoćudne. Mora se dogoditi ta promjena u glavama – tvrdi gradonačelnik u svom političko-ekonomskom obraćanju. Na tom su tragu poticanja poduzetnika, smatra, i predložene mjere.

Najavio je i da će u svibnju na Zagrebačkom velesajmu, Sopnici Jelkovec i Robnim terminalima osposobiti mjesta za startupove, kao početak novim tvrtkama.

– Bandića nećete uhvatiti u đir, naročito ne za ono za što nisam kriv, poručio je komentirajući pokretanje postupka za utvrđivanje postojanja sukoba interesa.

Naime, kazao je da on neće "nadrapati", ali da će tajnik "dobiti nogicu".

Nisam te pare tražio, vratio sam novac i prebirao ga, nije lako sakupiti 55.000 kuna, a ni luk jeo ni luk mirisao

Milan Bandić

Ističe kako je naknadu kao predsjednik Turističke zajednice Grada Zagreba primao dvije i pol godine, ali kako su mu naknadu priredili u stručnoj službi TZ-a, čiji pravnici su morali znati za propise po kojima ne smije imati tu naknadu. Prije mjesec dana, tvrdi Bandić, vratio je tako zarađenih 55.000 kuna.

– Nisam te pare tražio, vratio sam novac i prebirao ga, nije lako sakupiti 55.000 kuna, a ni luk jeo ni luk mirisao – ljutito je kazao Bandić.

Na pitanje je li se upitao za zakonitost primanja te naknade, odgovorio je sebi svojstveno: "Ja nemam tu stranu mozga, oni su pripremili odluku u kojoj stoji kako primam naknadu."

Bandić je zaradio dodatnih 2000 kuna u 2010. godini jer je posudio svoj glas u sinkronizaciji crtića MaksimUm.
– Zaradio sam jer sam posudio glas u crtiću, taj novac uplatio sam u humanitarne svrhe – napomenuo je Bandić i dodao kako mu Grad Zagreb, mimo  njegovoga dohotka, nije i nikad neće uplaćivati dodatne naknade.

Komentara 13

PM
perica_mali
16:01 18.04.2014.

počinje osveta crvenih kmera, na redu su čistke .........

ME
medjimurje
12:50 18.04.2014.

Svime je vec davno jasno da dok imamu tu i takovu vlast iz dana u dan sve vise nazadujemo . Nisu sposobni ni ovce da cuvaju , zato kada ce ostavke DRUGOVI ?

VI
vibrator
16:13 18.04.2014.

Nisam te pare tražio, vratio sam novac i prebirao ga, nije lako sakupiti 55.000 kuna, a ni luk jeo ni luk mirisao – ljutito je kazao Bandić. Nisi tražio te "pare" ali si ih dobivao. Znači nisi ni gledao tekući, nisi gledao kad su ti na kraju godine poslali obračun, ali si očito to trošio, kad si morao prebirati. Predivan um dolazi do genijalnih odgovora. Malo žešće farbanje, ali u stilu gradonačelnika. Ali kak dela 24 sata dnevno, ni ne stigne peneze zbrojati, kajne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije