Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRNJANSKA SAVICA

Bandić: Uvijek će netko biti protiv, ja već vidim kako će park izgledati, bit će to 'mići' Bundek

Savica
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/6
20.04.2017.
u 16:36

Inicijativa Čuvamo naš park večeras će u parku Trnjanska Savica organizirati prosvjedno okupljanje pod nazivom "Obranili smo jednom, obranit ćemo opet!"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u četvrtak da će nakon uređenja park na Trnjanskoj Savici, u kojem su građani nedavno prosvjedima zaustavili planiranu gradnju crkve, biti "mali Bundek".

Na pitanje novinara kada je točno rađen natječaj za novi park na Trnjanskoj Savici i zašto je opet to rađeno bez konzultacija sa stanovnicima Savice, Bandić je odgovorio da će uvijek netko biti protiv.

"Uvijek će netko biti protiv i uvijek će netko biti veći dušebrižnik od gradonačelnika koji živi Zagreb ovih 17 godina (koliko je gradonačelnik). Ali, to je demokracija. Ja već vidim kako će taj park izgledati - bit će to mali Bundek. Evo, to je moj odgovor", rekao je Bandić novinarima nakon potpisivanja Ugovor o modeliranju izvedbene skice i izradi kipa Franje Tuđmana u Zagrebu.

Bandić je odbio odgovoriti i na ponovljena pitanja kad je natječaj raspisan i zašto se nije konzultirao sa stanovnicima, ponovivši: "Kažem, bit će ljepši, i to mali, onako 'mići' Bundek, evo, ja ga već vidim".

Inicijativa Čuvamo naš park večeras će u parku Trnjanska Savica organizirati prosvjedno okupljanje pod nazivom "Obranili smo jednom, obranit ćemo opet!" kako bi, kako ističu, spriječili daljnju devastaciju tog parka. Istaknuli su kako su prosvjed hitno organizirali nakon što su u utorak navečer u noćnoj akciji gradske vlasti postavili tablu s planom "preuređenja" parka Trnjanska Savica, a u srijedu ujutro u 6 sati dopremili bagere i počeli s raskopavanjem zelene površine. Inicijativa navodi kako se "lošim i nepotrebno skupim projektom opet predviđa betonizacija i uklanjanje velikog dijela travnate površine", te da su "neslužbeno saznali da ukupan trošak iznosi između 12 i 15 milijuna kuna".

Inicijativa Čuvamo naš park kaže da gradonačelnik Bandić "opet provodi samovolju i iscrpljuje gradske resurse instrumentalizirajući ih u vlastitu promidžbu te izvodeći radove bez provedenog natječaja koji služi dobivanju najkvalitetnijeg rješenja, bez participacije stanovnika Trnjanske Savice i konzultacije struke".

>> Zaustavili smo gradnju crkve, pa ćemo i novi Bandićev park

>> Poništena dozvola za gradnju crkve: Savici ostaje park

Komentara 41

2F
2fast4u
10:20 21.04.2017.

u tome i je problem Zagreba, da profesor obrane i zaštite zna unaprijed kako će izgledati park, a to bi trebao biti posao arhitekata.....

CA
canji
18:27 20.04.2017.

pored toliko drugih i potrebnijih stvari on park radi da bi skupio jeftine politicke poene

AN
andrejrolic
18:23 20.04.2017.

to je prostor namijenjen za Crkvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije