Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pravedniji sustav'

Bandić uvodi pravi novitet: Pola sata vožnje u javnom prijevozu platit ćete 4 kune

tramvaj
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/8
18.01.2017.
u 13:40

Gradonačelnik Milan Bandić tvrdi da ideja nije predizborni trik već želi uvesti pravedniji sustav naplaćivanja javnog prijevoza u Zagrebu

Dobra vijest stiže za sve korisnike usluga zagrebačkog javnog prijevoza.

Naime, iz ZET-a najavljuju da će od 1. veljače polusatna vožnja autobusom ili tramvajem iznositi samo 4 kune, umjesto 10 kuna koliko iznosi uobičajena pojedinačna karta.

Gradonačelnik Milan Bandić tvrdi da ideja nije predizborni trik već želi uvesti pravedniji sustav naplaćivanja javnog prijevoza u Zagrebu. Pojedinačne karte za vožnju od 90 minuta i dalje će iznositi 10 kuna.

– Oni, koji se kraće voze, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni, koji se voze do 90 minuta, plate 10 kuna. Budemo li vidjeli iz medija da to građani u pravilu prihvaćaju, vrijedit će od 1. veljače. Ako ne prihvate, ostat će po starom, ali ja vjerujem da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz središta grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri – poručio je Bandić za Radio Sljeme.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Iz ZET-a navode da se intenzivno pripremaju za uvođenje polusatne karte. Prilagođavaju sustav elektroničke naplate prijevoza, infrastrukture te uvode promjene u prodajnu mrežu. - Prema prvim reakcijama putnika, najavljena novost je i više nego dobro prihvaćena - poručili su.

Podsjetimo, još 2014. godine pokrenuta je Facebook stranica kako bi građani dobili tramvajske karte po mjeri putnika. Inicijativa se zalagala da ZET kraću, odnosno polusatnu vožnju javnim prijevozom naplaćuje upola manje nego prije.

>> Stručnjaci kažu da je S-Bahn rješenje za liniju do Velike Gorice

Komentara 56

Avatar tigarbbb
tigarbbb
13:50 18.01.2017.

Pravednije od ovog nema,a ovi koji stalno vide urotu predizbornog trika je po meni bolesno

DU
Deleted user
14:20 18.01.2017.

Kako jednostavno i kako pravedno! Svaka čast na ideji!

Avatar komentatorx
komentatorx
14:05 18.01.2017.

Pozdravljam. Krajnje fer prema putnicima. Sada ovo oglašavati po medijima i rigorozno kažnjavati švercanje jer 4 kn doista svatko može dati od npr. Črnomerca do Trga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije