Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o razvoju gradova

Bandić u Bruxellesu: Novac iz EU potrošit ćemo na 'kurenje'

Bandić Bruxelles
Foto: Europska komisija
18.02.2014.
u 13:49

Cijena centra za gospodarenje otpadom je 150 milijuna eura, a gradit će se u Resničkom rukavcu

Na što će Grad Zagreb potrošiti novac koji može dobiti iz strukturnih fondova EU? Na “kurenje”, najavio je jučer u Bruxellesu gradonačelnik Milan Bandić koristeći baš tu riječ u opisu prve kapitalne investicije koju gradska uprava priprema za prijavu za sufinanciranje iz fondova EU.

Gospodarski rast

– Mi ćemo sigurno aplicirati, odnosno već jesmo, i siguran sam da ćemo zajedno s resornim Ministarstvom gospodarstva dobiti najmanje polovicu novca za financiranje tog kapitalnog projekta koji će stajati oko 150 milijuna eura. To je centar za gospodarenje otpadom, u kojem se mehanički i biološki odvaja otpad, a onda i energana od onih 25 posto što ostane od otpada za kurenje – objasnio je Bandić novinarima u pauzi konferencije o razvoju gradova u EU, na kojoj se okupilo dvadesetak gradonačelnika.

Centar za gospodarenje otpadom gradit će se u Resničkom rukavcu. Na samom sastanku gradonačelnika europskih glavnih gradova, Bandić je održao govor u kojemu je rekao da razvojna strategija Zagreba – ZagrebPlan, “potpuno korespondira sa strategijom Europa 2020.”.

Glavni gradovi postaju glavni čimbenik gospodarskog rasta regija i država. Na konferenciji smo raspravljali kako osigurati organizacijske, kadrovske i financijske resurse za gradove s održivim i pametnim razvojem – rekao je gradonačelnik Bandić koji je lani bio promatrač na toj konferenciji.

Kad će početi gradnja?

Tada je najavio da će jedan od prvih kapitalnih projekata s kojima će Grad Zagreb aplicirati za strukturne fondove EU biti gradnja centra za gospodarenje otpadom. Kako još ne postoje strateški dokumenti potrebni za apliciranje i povlačenje novca, nije jasno kada je moguće očekivati početak investicije.

Komentara 2

Avatar ludi kekec
ludi kekec
10:20 19.02.2014.

pravi purger :(

KO
komentatorv2
15:21 18.02.2014.

hahah ko je ovo zaokruzil? :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije