Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLI SE HVALITI

Bandić se hvalio da sam 'dela', ali vrt mu uređuje Zrinjevac

milan bandić
Foto: Pixsell
1/5
21.08.2014.
u 07:55

Objašnjenje
: Stvari su jasne. To je Bandićev, ali i gradski vrt, rekli su nam iz Zrinjevca

Hvalio se na sva zvona da stigne biti na pravom mjestu u pravo vrijeme i kako mu od ruke polazi baš sve čega se uhvati. Tako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uvjerio građane da, osim što svakog jutra trči, još k tome, dok svi Zagrepčani spavaju, ili kako on to sam kaže “taru krmelje”, uspije uređivati svoj vrt.

Sadi raštiku

– Dok vi ćorite, ja se dignem, dok vi tarete krmelje, ja posadim dva reda raštike – odgovara spreman na pitanje kada se stigne brinuti i za vrt koji ima na Savici u sklopu programa gradskih vrtova pokrenutih u metropoli. No iako gradonačelnik Bandić u vrt navrati često, ne prima se lopate, štihače i ostalog pribora – to, naime, umjesto njega obavljaju djelatnici Holdingove podružnice Zrinjevac, od kojih je velik dio u toj podružnici angažiran putem agencija za zapošljavanje. I dok bi trebali obavljati svoj primarni posao – uređivanje javnih zelenih površina u gradu, radnike šalju na Savicu kako bi Bandićev vrt bio u punom sjaju.

O angažiranju djelatnika Zrinjevca, od kojih je dnevno po nekoliko sati jedan uvijek na vrtnoj parceli, dojavili su nam Večernjakovi čitatelji – proslijedili fotografije i ljutito se obrušili na gradonačelnika.

– Ovako on to radi svako jutro – požalio se građanin sa Savice (podaci poznati redakciji). I dok je posve privatizirao radnike gradske tvrtke da se brinu o njegovim rajčicama, salati, grahu, paprici, luku i drugom povrću, ponosno poručuje: “Ja tjedno uberem dvije kile paradajza”. Logično – o njegovim se rajčicama, osim djelatnika Zrinjevca, kako doznajemo, brinu i agronomi, a kolci i sav pribor koji se koristi u sadnji vlasništvo su također spomenute gradske tvrtke. Krenuli smo u njegove vrtove, tragom dojave Večernjakova čitatelja, u provjeru – na njegovoj parceli jučer smo zatekli ukupno šestero djelatnika Zrinjevca, no baš nitko od njih nije bio spreman razgovarati. Dapače, neki su se od njih, čim su nas zamijetili, sklonili u drvenu kućicu za alat koja je postavljena odmah uz Bandićevu parcelu. I dok ostali građani marljivo i o vlastitu trošku uređuju vrtne parcele, ukupno njih 1066, koliko ih je dosad dodijeljeno građanima na korištenje od dvije godine u sedam gradskih četvrti, Bandić “povlači veze”.

Neslužbeno doznajemo, u vrtu je uvijek jedan radnik Zrinjevca, svaki treći dan ih je petero do šestero, a Bandić ih obiđe kada i ako stigne.

– Sve mora biti k'o po špagi. Ovdje će biti stražar i, tko dođe u moj vrt, tko nešto ovdje ukrade, bit će na naslovnici drugi dan. A kad ovo sve skupa na ljeto dozre, onda ćemo svi zajedno pobrati plodove i nositi ih doma – rekao je još za predstavljanja svoje parcele Bandić. Ljeto je gotovo završilo, a on svoje povrće bere sam – kamo ga odvozi, poklanja li ga nekome ili ga nosi kući, nitko ne zna. Radnici koji nisu dodatno plaćeni za obrađivanje vrta povrće ne dobiju, a nema ni pučke kuhinje koja se okoristi posađenim na njegovoj parceli.

Odgovor zašto su u Bandićevu vrtu angažirani radnici podružnice potražili smo od direktora Zrinjevca Igora Toljana, no naše raspitivanje zasmetalo mu je na odmoru.

Direktor na godišnjem

– Na godišnjem sam do ponedjeljka – ponovio nam je u slušalicu nekoliko puta Toljan. Ipak, neslužbeno doznajemo da je objašnjenje spremno već od prvog dana od angažiranja radnika Zrinjevca.

– Stvari su jasne. To je Bandićev, ali je i gradski vrt. Naravno da ga Zrinjevac uređuje jer je to i reprezentativan primjer građanima kako bi oni trebali uređivati i saditi svoj vrt. Uostalom, svim građanima omogućeno je da radnike Zrinjevca pitaju za savjet ili da koriste alate – neslužbeni je komentar izvora bliskog direktoru Zrinjevca.

Prihvatimo li takvo objašnjenje, znači li to da, ako se ipak netko najede plodovima iz tog vrta, neće biti proglašen lopovom?

Komentara 164

RI
RINMA
08:46 21.08.2014.

Živio gradonačelnik svih Hrvata. Svake godine na procesiji nosi sve veću svijeću, ali u duši ostao je demagog i komunjara.

GO
google385
08:04 21.08.2014.

sad ce bandic da izjavi:ili kosio ili vodu nosio to vam je isto

KA
KapetanMikulaMali
08:45 21.08.2014.

A tek kakav je maratonac, kuhar, manager,..., za te sitne pare koje odvajamo (osobno 500 kn/mj ) za prirez mi Zagrepčanci stvarno dobijemo ono što zaslužujemo. Nema ga Bosna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije