Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
učinak videonadzora

Bandić: Prvi put opraštamo, a onda kazna od 300 do 700 kn

10.02.2012., Zagreb - Centar za nadzor prometnog redarstva u Jagicevoj ulici 31. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoić/Pixsell
10.02.2016.
u 14:08

Svakome koga kamere snime da dulje od tri minute stoji autom na cesti prometni redari šalju kaznu, ali gradonačelnik sad to mijenja

Danonoćno 118 ulica i križanja diljem Zagreba uz pomoć 354 kamere nadziru prometni redari, koji svakom vozaču koji se na kolniku zaustavi duže od tri minute na kućnu adresu pošalju kaznu.

Gradonačelnik Milan Bandić jučer je, puštajući u rad 69 kamera koje su nedavno postavljene na 23 lokacije, istaknuo da će građani biti upozoreni kad prvi put pogriješe, a ako griješe uzastopno, i sankcionirani s 300 do 700 kuna. Podsjetimo da je slično napravio i krajem 2013. kada je “opraštao” kazne odvoza auta paukom.

– Svaki naš motorizirani sugrađanin, a ima ih oko 350 tisuća, ima pravo na jednu pogrešku. Jednom se može svima oprostiti i progledati kroz prste, no samo jednom – rekao je tada Bandić pozvavši Zagrepčane da mu se jave oni koji unatoč tome ipak dobiju kaznu.

Usmena odluka gradonačelnika nakon nekoliko mjeseci službeno je povučena jer su se brojni građani na nju izvlačili pa ostaje za vidjeti hoće li i kod ove najave o kaznama za parkiranje videonadzor trebati učiniti slično. Gradonačelnik je kazao i da će sve ove kamere pomoći i u obračunu s grafitima koje još nisu uspjeli riješiti, odnosno obnoviti fasade, što Bandić smatra “svojim najvećim porazom u zadnjih 16 godina na čelu grada."

Komentara 19

Avatar maxist
maxist
15:01 10.02.2016.

Doživotni biznis s kaznama ali i montaža održavanje i promjena kamera,.......garantirano, redovito, preplaćeno......kao uostalom i čuveni uspornici (više vrsta više firmi) i sve njegovi lancmani...........garantirano ni zagrepčani ni zagorci + milijunski uvećani posao za redovitu posljedicu vožnje preko istih---- amortizeri,i, krajnici, zglobovi, manžete ......Perpetum mobile by Bandič........

Avatar liquidsky
liquidsky
15:20 10.02.2016.

Bandić govori o kaznama? Zanimljivo. Lik kojega očekuje težak sudski proces zbog kriminala građanima prijeti kaznama. Ta individua fakat nema stida.

SU
SUBARU
15:39 10.02.2016.

Opraštamo samo kumovima i zavičajcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije