Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić poručio:

'Ne plaćajte kaznu za parking ili ZET ako vam je to prvi prekršaj...'

kontrola ZET
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
08.03.2017.
u 16:27

– Svatko ima pravo jednom pogriješiti i treba dobiti samo upozorenje – rekao je zagrebački gradonačelnik.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da se neće kažnjavati prve kazne za parkiranje ili za vožnju bez karte u ZET-u.  

– Svaki naš sugrađanin kojega komunalni redar ili kontrolor ZET-a uhvati u prijestupu i želi mu naplatiti kaznu, a prvi put je u prijestupu, neka ne plati kaznu – kazao je u emisiji Radio sljemena "Zagrebi po Zagrebu" Bandić. 

"Svatko ima pravo jednom pogriješiti"

– Svatko ima pravo jednom pogriješiti i treba dobiti samo upozorenje – dodao je Bandić. Objasnio je da će se evidencija o tom jednom prekršaju pohraniti u komunalnom redarstvu ili u ZET-u. – Kazna ide tek kod druge greške – kazao je zagrebački gradonačelnik i dodao da se ista stvar mora primjenjivati i kod kazni za parkiranje. 

– Nije svrha i cilj komunalnih i prometnih redara i kontrolora da pune gradski proračun kažnjavanjem naših sugrađana – objasnio je Bandić te dodao kako svatko ima pravo na grešku, ali i da nitko ne može raditi "cirkus i nepoštovati odluke" koje su donesene. 

Kazao je da se to odnosi čak i ako se netko parkira na mjesto za invalide.

>>Bandić: Siguran sam u šesti mandat! Plaćat ćemo grijanje onima koji to ne budu mogli

>>Zagrepčanin parkirao auto ispred vrata, evo kako su mu se stanari osvetili

Podržavate li da se ne plaća prva kazna za prekršaj?

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
16:42 08.03.2017.

kaj su izbori?

LJ
ljimonad
19:24 08.03.2017.

Šerif opet troši naš novac za svoju promociju I izbore. Marš

ŠO
Šokac1
18:42 08.03.2017.

Neshvatljivo je kako g. gradonačelnik samovoljno raspolaže našim novcem iz gradskog proračuna ! Za što se od svih nas ubire prirez najviši u državi; valjda mu je namjena uređivanje grada Zagreba i poboljšanje života Zagrepčana, a ne jeftino populističko poticanje bezakonja i ignoriranja gradskih propisa. Ako se javni prijevoz naplaćuje, onda ga moraju SVI plaćati; isto vrijedi i za propise o parkiranju kojih bi se morali pridržavati SVI, bez iznimke. Gradonačelnik bi morao biti prvi u održavanju gradskog reda i uljuđenih pravila života u gradu ! Iskreno se nadam da će "otfrljiti" zajedno sa sojim nakaradnim šaorima i štandovima i da će naš Zagreb opet postati uljuđeni srednjoeuropski grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije