Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ulovljen"

Bandić Pixsellova reportera prozvao za fotomontažu

25.04.2015., Zagreb -  Na trgu bana Josipa Jelacica gradonacelnik Milan Bandic prosao je pored obitelji Svaljek te nije ni pozdravio svoju bivsu zamjenicu Sandru Svaljek.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
28.04.2015.
u 11:38

Na gradonačelnikove tvrdnje da slike nemaju veze sa stvarnošću iz agencije odgovaraju da su potpuno - istinite

Svoj ego opisuje kao najvišu točku na zemaljskoj kontinentalnoj kori - Mount Everest, a emocije uspoređuje s ljubavlju prema golubima - kako je doslovno rekao gradonačelnik Milan Bandić, on nahrani i pozdravi svakoga gladnog goluba na Trgu bana Josipa Jelačića, pa gdje bi mu još trebalo da bez pozdrava prođe pored dojučerašnje suradnice i zamjenice Sandre Švaljek.

Kaže gradonačelnik - fotografije koje je snimio Pixsellov fotoreporter Marko Lukunić, a na kojima gradonačelnik prolazi pored Švaljek i obitelji ne pozdravivši ih, prava su fotomontaža i nemaju veze sa stvarnošću.

– To što je napravljeno je photoshop koji je katastrofa. Ja nisam takav, nemam razloga da to napravim. Nisam je vidio, duša mi je čista – pravdao se Bandić dovodeći u pitanje vjerodostojnost rada fotoreportera koji je u subotu zabilježio susret dvoje bivših suradnika.

No, stara poslovica kaže, "fotografija nikada ne laže", a Bandićev pokušaj objašnjavanja ponašanja prema suradnici Sandri Švaljek koji izlazi iz okvira lijepoga nije drugo nego puko opravdanje.

– Fotoreporteri i urednici fotoagencije Pixsell striktno se i profesionalno pridržavaju svih pravila struke koji izričito zabranjuju manipulaciju sadržajem u svrhu neistinitog informiranja. Agencija Pixsell nikada u svojoj povijesti pa ni sada nije radila intervencije u fotografije koje emitira i sve fotografije, pa i ove, su onakve kakve su snimljene, odnosno prikazuju događaj kako se i dogodio. Istinito i točno! Prema pravilima struke, sve snimljene fotografije su arhivirane i u svom sirovom obliku i dostupne su u svakom trenutku svima onima koji se žele uvjeriti da su istinite – poručili su iz agencije Pixsell.

No, Bandić ne odustaje - umjesto isprike, on upire prstom u fotografiju i povikne: "Lažu. Nisam je vidio."

Komentara 4

Avatar liquidsky
liquidsky
14:04 28.04.2015.

Jadni Bandić. Pa njemu samo namještaju. Tako je i ona čuvena fotka na kojoj sjedi u "marici" iza žičane armature prozora isto photoshop. I ona na kojoj s posilnim izlazi i zatvora a u pozadini prijenosni zahodi i stražarska kućica. I ona na kojoj dodvornički podvija rep pred Pripuzom. I ona s bedžom Maršala za što je u Skupštini izjavio da nije točno kako ga je nosio. I stotne takvih fotki samo su podla namještaljka Velikom vođi Zagreba grada. Dobro se Bandić još i drži uz takve reporterske podlosti povezane vjerojatno sa svjetskom urotom protiv Njega. Šteta, sve manje stanovnika ovog planeta razumije tog skromnog radišu. A sve čini tako transparentno, sve po proceduri i zakonu. Sigurno je teško tako živjeti. to mogu samo veliki ljudi, oni koji znaju kuhati grah, roštiljati i žbukati fasade. Samo takvi.

DA
damirtankovic
20:30 28.04.2015.

I onda je svizac zamotal čokoladu haha, a Banditos je cijelo vrijeme samo njega gledal tak da nije videl nikoga oko sebe! Banditosov sljedeći (najveći) projekt: svi nezaposleni Zagrepčani budu zamatali čokolade, a on bu u njih gledal, gledal, gledal...

AN
antikamen
13:01 28.04.2015.

jadni leopard mile opet mu smještaju ,sigurno je milanović naredio ovaj besramni fotoshop....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije