Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas Gradska skupština

Bandić: Očekujem cirkus na sjednici

28.07.2015., Stara gradska vijecnica, Zagreb - 31. sjednica nastavljena raspravom o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Proracuna Grada Zagreba 2015. Milan Bandic.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Goran Jakus/PIXSELL
22.10.2015.
u 09:12

Na dnevnom redu prijedlog rebalansa proračuna Grada sa smanjenjem od 118 milijuna kuna. Bandić tvrdi da to neće biti prihvaćeno

Gradski proračun je rebalansom smanjen za 118 milijuna kuna jer su prihvaćeni prigovori oporbenih zastupnika, no gradonačelnik Milan Bandić ne očekuje da će zastupnici danas prihvatiti taj prijedlog rebalansa.

– Sve smo napravili što su tražili, 97 posto prigovora smo prihvatili. Njih ne zanima ni argument da smo ostali bez 700 milijuna kuna. Ni "kotec" nisu napravili, a sve znaju. Da im nudimo zlatne poluge, ne bi ih prihvatili. Očekujem politički cirkus na sjednici – kazao je Bandić. U ranijem, odbijenom rebalansu, bilo je planirano povećanje od 250 milijuna kuna, od čega 205 milijuna novca koji je grad bez osnove uplatio u državni proračun i država ga mora vratiti.

– Zastupnici su tražili da ne stavljamo tih 205 milijuna i nismo ih sada stavili. Tražili su da smanjimo proračun, smanjili smo ga – kazao je pročelnik za financije Slavko Kojić. Najznačajnije smanjenje u rebalansu je 108 milijuna kuna prihoda od komunalnog doprinosa, što znači da se u gradu značajno manje gradilo. Rashodi za zaposlene su se povećali - 49,6 milijuna kuna, od čega 27,7 milijuna za zaposlene u vrtićima koji su ispregovarali nove uvjete u kolektivnom ugovoru. No, ukupni nivo plaća iz proračuna manji je za 18,8 mil. kn u odnosu na 2014.

Komentara 13

Avatar links
links
09:27 22.10.2015.

klaun i spada u cirkus a ti si najveći klaun lopino populistička, samo trošiš bezveze naše novce za svoju i rodjačko-kumsku dobrobit, nećeš još dugo!!!!

DU
Deleted user
09:53 22.10.2015.

Sta drugo od gradonacelnika ridikula di sa uhljebama muze i parazitira na tudjoj grbi

Avatar Resničan
Resničan
09:58 22.10.2015.

Najveći cirkusant ovog grada te prodavač magle i lažnih obećanja pred izbore je upravo Bandić i njegova svita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije