Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'moli boga'

Bandić nudi Vladi 15 milijuna eura za spas Imunološkog zavoda, ne kaže odakle mu novac

Imunološki zavod
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.01.2014.
u 10:20

Iako mu nije u interesu da uza sve tvrtke preuzme Imunološki zavod, Bandić za tjedan dana Vladi šalje pismo namjere

I dok u Ministarstvu gospodarstva razvijaju plan restrukturiranja Imunološkog zavoda kao moguću slamku spasa tog najstarijeg proizvođača imunobioloških lijekova u ovom dijelu Europe, gradonačelnik Milan Bandić poručuje: “Ako Vlada nije sposobna spasiti Zavod, ja ću pomoći”.

Šef glavnog grada tako će za tjedan dana na adresu vladajućih poslati pismo namjere u kome će naglasiti da je Grad Zagreb spreman preuzeti Imunološki zavod jer gradonačelnik smatra da je otpuštanje dvjesto zaposlenika crni scenarij koji se ne smije dopustiti.

Prijedlog za spas Imunološkog zavoda gradonačelnika Bandića kosi se pak sa stavom predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora, koji je jasno poručio: – Zagreb neće spašavati Zavod. Ipak, iza želje za spasom tvrtke koja je izgubila dozvole za proizvodnju krvnih derivata krije se Bandićeva želja da, kako on to sam objašnjava, Vladi i resornom ministarstvu pruži ruku pomoći. I pokaže kako se to radi!

– Nama nije cilj i namjera da uza sve svoje tvrtke imamo Imunološki zavod, ali smo ga ipak spremni preuzeti i po visokim standardima uložiti od 10 do 15 milijuna eura za njegov spas – rekao je Bandić. Odakle novac koji bi se eventualno uložio, nije objasnio, no naglasio je da se ipak nada kako će Vlada naći rješenje.

Molim Boga da to država riješi i da ljudi ostanu na svojim mjestima. Zavod koji ima tradiciju 120 godina važan je za ovaj grad i državu – rekao je on.

Komentara 3

RE
rennes
11:42 24.01.2014.

Bio on populist, ... ili ne, ali Bandić je, u ovom konkretnom slučaju, kao i mnogo puta do sada, pokazao, kako prošloj, tako i trenutnoj vladi, kako se poduzima konkretne i efektivne korake, kojima se rješava pojedine probleme! Iako osobnoobno o njemu nemam osobito pozitivno mišljenje, čovjek je stvarno sposobniji i konkretniji u gotovo svemu što poduzima u interesu građana, nego prošla, a osobito trenutna, krajnje nesposobna i neznalička vlada!

DU
duda9
17:17 24.01.2014.

Tko drugi nego Bandić da svi tako daju za Hrvatsku bilo bi super a ne samo da sve uništavaju.To je nama i te kako potrebno imamo svoje ajmo uništiti i po većoj cijeni uvoziti sramota.

RE
rennes
11:35 24.01.2014.

Strašno je to kolike su tvrtke i institucije, od kojih neke imaju i izrazito dugačku tradiciju, upravo za mandata ove vlade, zatvorene ili im se bliži ista sudbina! Ne znam što treba od tvrtki s renomeom čuvati ako ne Imunološkioški zavod, tvrtku s ogromnom tradicijom, prvu svoje vrste u ovom dijelu svijeta, ... Tvrtka je, osim toga, izrazito važna i u strateškom smislu, što očito ne zamara naše političare! Sve što još ima u ovoj dražavi treba, gledano sirovom liberalno-kapitalističkom logikom vladajućih, staviti na bubanj i rasprodati; autoceste, Poštansku Banku - jedinu preostalu domaću banku, Imunološki zavod, ... ! Tko zna, ali za nekih 5-10 godina, kronično naivna HR javnost, ustanovi da su možda pojedinci omastili brk u vidu provizija dobivenih za rasprodaju, pogodovanje ... I tako se u domaćoj politici sve kreće u krug; HDZ-SDP-HDZ ... A država postaje sve veća strana kolonija, građani sve siromašniji i obespravljeniji, s političkim elitama koje su iz godine u godinu značajno bogatije, utjecajnije, moćnije, beskrupuloznije, bahatije ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije