Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrepčani dočekali

Bandić najavio početak izgradnje žičare za polovicu listopada

žičara
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/6
20.07.2016.
u 15:45

Najavio je da će u subotu, 23. srpnja u 21 sati u probni rad biti puštene fontane na livadi ispred Nacionalne sveučilišne biblioteke

 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine najavio da će izgradnja sljemenske žičare krenuti polovicom listopada te da će ići u tri faze - od rekonstrukcije pruge Mihaljevac-Dolje, rušenja stare do izgradnje nove.

Za najavljeni prosvjed taksista ispred Gradske skupštine prije početka sutrašnje sjednice na kojoj će se naći i prijedlozi odluka o autotaksi prijevozu - SDP-ov o ukidanju moratorija na dozvole te HNS-ov kojim predlažu brisanje odredbe koja propisuje da cijena za početak vožnje ne smije uključivati pravo na vožnju bez naknade, Bandić je pretpostavio da se radi o onima koji žele da se poveća broj koncesija.

Naglasio je da želi da se postigne kompromisno rješenje između ovih koji to zahtijevaju te onih s kojima imaju načelni dogovor da do 2020. nema novih koncesija.

Bez konsenzusa s taksistima s kojima je konzultirana sadašnja odluka ne može se upućivati novi prijedlog odluke. Kad se postige konsenzus, ja ću uputiti prijedlog Skupštini koja će to izglasati. Ni dosadašnja odluka nije prošla bez konsenzusa s taksi udrugama Grada Zagreba, naglasio je Bandić.

"Moramo naći kompromis između ta dva zahtjeva. Kada nađemo balans ja ću Skupštini uputiti taj prijedlog", poručio je.

Vezano za roditelje koji se protive premještanju baletne škole iz centra u poslovni objekt u Gračanima, prijedlog koji će se također naći na sjednici Skupštine, Bandić je ustvrdio da se politika uvukla u priču i da "aktivisti SDP-a i HSLS-a rade političku kampanju". "Ne mogu niti želim poništititi njihovo demokratsko pravo da to čine. Samo znam da će se preseliti baletna škola i da će biti bolji uvjeti nego što su sada. Dulja vožnja bit će kompenzirana boljim uvjetima", istaknuo je.

Upitan hoće li njegova stranka BM 365 - Stranka rada i solidarnosti ispoštovati kvotu od 40 posto žena na listama na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima, kazao je da jedino što može jamčiti jest da "neće platiti kaznu kao što su HDZ i SDP na zadnjim izborima, i to našim novcima, zato što nisu ispoštovali kvotu koju su sami donijeli u Saboru".

"Donesu zakon u Saboru o poštivanju kvote, a iza toga prekrše taj zakon. Koja je to poruka hrvatskim građanima? Ne morate poštivati zakon, ako vas uhvate, platit ćete kaznu", ustvrdio je.

Najavio je da će u subotu, 23. srpnja u 21 sati u probni rad biti puštene fontane na livadi ispred Nacionalne sveučilišne biblioteke, do početka rujna, kada će, kazao je, biti napravljena 'fešta' s koncertom. Najavio je da će u petak, 22. srpnja ujutro otvoriti radove na posljednjem kilometru punog profila Radničke, a  nakon toga Branimirovu ulicu.

>> Građani 17 četvrti: Evo zašto je Zagreb baš skrojen po našoj mjeri

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar comandante
comandante
16:17 20.07.2016.

molim nadležne institucije da dotičnog smjeste u odgovarajaću ustanovu i tako mu onemoguće daljnje rapolaganje našim zagrebačim ogromnim budžetom, izlječite ga i spakujte natrag preko grane zauvijek!!!!

KA
kažemja
16:17 20.07.2016.

Sad se on sjetio žičare prije izbora. Što si čekao 8 godina. Tko te ne zna skupo bi te platio. Ne trebaš ti ništa graditi. pusti to nekome tko će te naslijediti .Pametnijem , sposobnijem i prije svega poštenijem odd sebe. A ti spremaj obranu sa svojim Hanžekom!

WU
wuggibiba
18:39 20.07.2016.

Izgubljen u vremenu i prostoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije