Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica skupštine

Bandić: Kapitalne projekte napokon možemo realizirati jer imamo podršku Vlade

gradska skupština
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
28.04.2016.
u 10:27

Na aktualnome satu gradonačelnik je gtovo na svako pitanje zastupnika odgovorao jednom te istom rečenicom: "Kucate na otvorena vrata." Nije propustio priliku demantirati da je u planu kupnja BMW-a sedmice

Zagreb na Savi, URIHO, Kongresni centar, sve su to veliki kapitalni projekti koje, kaže gradonačelnik Bandić, sada napokon može realizirati jer ima podršku Vlade. Kad se u četiri prethodne godine nije uspio sastati s bivšim predstavnicima, sada se hvali kako će se idući tjedan sastati s novim članovima Vlade i ministrima koji shvaćaju važnost ulaganja u Zagreb.

– Idući tjedan poslat ćemo poziv za sastanak, a za mjesec dana vjerujem da ćemo sjesti za stol – kazao je gradonačelnik Bandić. Iako mu je oporbeni Nenad Livun (SDP) spočitnuo kako se u gradu ne radi ništa osim fontana te kako je u svojoj kampanji obećao izgradnju obrtničkog doma, bazena u Španskom i Jelkovcu, revitalizaciju Velesajma, ništa od toga nije ispunio. Pitao ga je i hoće li iduće godine kada su na redu izbori samo ponoviti program.

– Vi govorite o zraku kojeg nema nigdje, tek kroz zube procijedite da smo realizirali Svetice. Jedan dio tih projekata su projekti s državom i nisam ih mogao realizirati bez suglasnosti Vlade – kazao je gradonačelnik Bandić.

Na aktualnome satu gradonačelnik je gotovo na svako pitanje zastupnika odgovarao jednom te istom rečenicom: "Kucate na otvorena vrata."Nije propustio priliku demantirati da je u planu kupnja BMW-a sedmice.

– BMW 7 nije naručen niti nabavljen. Nemojte govoriti gluposti, nemojte ići ispod pojasa – poručio je Bandić. Obećao je također da će već sutra Gradski ured za imovinu na svojim stranicama objaviti detaljan popis gradske imovine s naglaskom na poslovne prostore i oznaku je li isti slobodan ili u najmu.

– Čudim se zašto to već nije napravljeno, sutra će već biti na webu – kazao je Bandić. HDZ-ov Mario Župan upozorio kako je već iz Ureda dobio odgovor da takva transparentnost nije moguća pod izlikom potencijalnih provala.

U daljnjem tijeku sjednice skupštinari će primiti na znanje izvješće o radu gradonačelnika za prošlu godinu kao i financijsko izvješće Holdinga.   

>> Bandiću važnije mišljenje revizije nego kritike SDP-a da loše upravlja gradskom imovinom

Komentara 32

Avatar franccerac
franccerac
11:34 28.04.2016.

Idemo s investicijama i projektima, dosta je bilo sabotiranja.

KA
kažemja
11:53 28.04.2016.

Koji kapitalni projekti??? Što je sa žičarom Sljeme, rotorom Remetinec , Jakuševcem ?? A terme Zagreb ?? Samo laž i obmana ovog lažljivca i populista ! Jedino me veseli što ćemo ga gledati kao gradonačelnika još godinu dana ! I to je to , konačno !!!!

DO
doktorica
12:24 28.04.2016.

žmefke mu je jer sum u prijatelja Šostara priveli a on je iz te ekipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije