Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vidi svoju šansu

Bandić ide na izbore: Moram nešto napraviti, došlo mi je iz riti u glavu

Milan Bandić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
24.07.2014.
u 10:12

Zagrebački gradonačelnik na današnjoj sjednici Gradske skupštine ponovno istaknuo svoju želju kandidiranja za parlamentarne izbore krajem 2015. godine. Lista će mu, poručuje, biti kao i ona za lokalne izbore 2013. - sastavljena od stručnjaka

Kompetenciju, stručnost, i okupljanje a da nisam pitao tko je iz koje stranke, to sam ponudio Zagrebu, a za godinu i pol dana isto će biti ponuđeno i Hrvatskoj - poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na današnjoj sjednici Gradske skupštine.

Time je još jednom iskoristio priliku da najavi svoj izlazak na parlamentarne izbore.

Kazao je da je u Hrvatskoj 13 posto stranački etabliranih ljudi, a 87 posto ih je izvan stranke, pa upravo tu on vidi svoju šansu.

- Meni je došlo iz riti u glavu da nešto treba na tome polju napraviti, lijepo je biti svoj u svojoj koži - istaknuo je Bandić i naglasio kako je Hrvatska zarobljenik političkih stranaka te kako živi u sjeni lidera koji vode te političke stranke.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Bandić je najavio da će njegova lista za parlamentarne izbore biti slična onoj s kojom je izašao na posljednje lokalne izbore, odnosno da će biti sastavljena od stručnjaka.

Priliku za političku samopromociju iskoristio je odgovarajući na aktualnom satu Gradske skupštine HDZ-ovom Andriji Mikuliću koji je Bandića doveo u vezu koaliciju s HSS-om i dugogodišnjeg pročelnika za poljoprivredu Emila Tuka, člana HSS-a, za kojeg je gradonačelnik kazao da je "Tuk uvijek pročelnik jer je mudar".

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

- Za pola moji pročelnika ne znam u kojoj su stranci niti ih to pitam. Zato sam izbore dobio!

Optužio je Mikulića da je zakopan u politički ideološki rov te da je Hrvatska zatočena liberalnim strankama koje su pak zatočene njihovim vođama. Obrušio se zagrebački gradonačelnik i na Davora Bernardića, šefa zagrebačkog SDP-a, spočitavajući mu neuspjehe Vlade i pozivajući ga da ga prijavi "DORH-u, USKOK-u, POSKOK-u" jer je Bernardić javno kazao da je s 2500 eura po metru četvornom preplaćeno zemljište potrebno za produženje Branimirove ulice.

- Smanjili su dužnosnicima plaću za šest posto. Nemaju hrabrosti svima rezati, otići će s vlasti podvijena repa, ništa se neće pamtiti da su napravili - preko Bernardića kritizirao je Bandić Vladu.

>>'Potukao sam HDZ i SDP - moja nezavisna lista to može ponoviti'

>>Bandić: To nije stranka za koju sam ja ostavio najljepši dio svog života

Komentara 56

DU
Deleted user
15:10 24.07.2014.

Ujutro sportski populist, u podne s titoist na Bundeku, a navecer vjernik na molitvi, na misi u katedrali. Sto reci?

Avatar fijolica
fijolica
13:32 24.07.2014.

Da Miki dođe na vlast, Hrvatska bi postala poznata po fontanama i zlatnim šekretima.

IV
ivanno1
10:29 24.07.2014.

Dobro je biti ambiciozan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije