Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička karijera

Bandić će radije osnovati stranku nego stvarati blok

Milan Bandić Jurica Meić Zoran Šprajc Morana Paliković Gruden Goran Radman Branko Mijić Nataša  Ban Leskovar
Foto: Pixsell
1/3
Autor
Ivanka Toma
25.04.2014.
u 08:06

Nagađanja da se Bandić ponovno približava SDP-u i da stvara politički blok prenapuhana su i netočna, kaže njemu blizak suradnik

Političke ambicije gradonačelnika Zagreba Milana Bandića postale su predmetom sve većeg zanimanja i nagađanja – od onih da se opet približava SDP-u (u što neki vjeruju iako je tužio premijera i šefa SDP-a Zorana Milanovića) do onih da će stvoriti snažan politički blok s kojim će nastupiti na parlamentarnim izborima.

Pogrešna nagađanja

No, najveći dio tih informacija je prenapuhan i netočan. Tako nam barem tvrdi osoba bliska Bandiću i, moglo bi se reći, jedan od njegovih glavnih savjetnika. Točno je, kaže naš sugovornik, da će Bandić na izborima za predsjednika Republike podržati aktualnog šefa države Ivu Josipovića, od kojega je i sam izgubio bitku za Pantovčak. Uostalom, Bandić je to javno već rekao. Sve su pak druge spekulacije otišle pomalo u pogrešnom smjeru. Tako se predimenzionirala Bandićeva izjava da će na izborima za Europski parlament podržati Višnju Fortunu, pročelnicu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Bandić je, kaže nam njegov suradnik, više deklarativno rekao da je podržava, ali pritom ne podržava cijelu listu Kukuriku koalicije niti iz toga treba izvoditi zaključak o bilo kakvom političkom približavanju SDP-u ili kome od njegovih koalicijskih partnera. Budući da su liste za europarlamentarne izbore poluotvorene, odnosno da se može glasati za cijelu listu, ali i samo za pojedinog kandidata s nje, Bandićeva podrška Fortuni nije nimalo dvosmislena.

Zanimljiv dio navodnih političkih ambicija i planova Milana Bandića odnosi se na izlazak iz Zagreba, odnosno na nastup na idućim parlamentarnim izborima. U kontekstu stalne javne potrage za trećom opcijom ili trećim putem, nagađa se i da bi Bandić rado okupio Radimira Čačića, Andru Vlahušića iz Dubrovnika, Ivicu Vrkića iz Osijeka i Ivana Jakovčića i zajedno s njima izašao na izbore za Sabor.

Tko je dobrodošao

Točno je da je Bandić ambiciozan i da se ne može isključiti da bi se njegove političke ambicije mogle protegnuti i na parlamentarne izbore, no sigurno neće okupljati istomišljenike. Kad bi pokušavao ostvariti svoje ambicije na taj način, onda bi puno vjerojatnije bilo da bi osnovao svoju političku stranku. Bude li pak osnivao svoju stranku, spomenuta imena bit će dobrodošla u njoj, prenosi nam blizak Bandićev suradnik.

>> Milanović: Bandić je tužio pola Zagreba, očito ima dovoljno novca!

>> Kad se nađu na meti... Koga je sve Bandić dosad tužio?

Komentara 5

AL
Alkana
08:22 25.04.2014.

Kolikogod vijenim Bandićev rad u Zagrebu toliko mi se sve manje sviđa njegov politički "angažman". Čovjek je prolupao, vrluda između lijevih i desnih i zaista, prijepodne nosi svijeću na Mariju Bistricu, a poslijepodne Titovu sliku. I to njegovo podržavanje Josipovića,, koji dosad ništa konkretno nije napravio za Hrvatsku nego više protiv , ne sviđa mi se. Predsjednik koji ne može izustiti Hrvati i Hrvatice ... ne bi smio biti predjsednik te iste Hrvatske.

Avatar liquidsky
liquidsky
11:04 25.04.2014.

Bandić je bolji operativac nego političar. Političar ne bi smio biti toliko prevrtljiv i svako malo lagati poput djeteta koje tvrdi da nije otvorilo bonbonijeru. Što se tiče osnivanja stranke bolje mu je da ne žuri. Neka pričeka vidjeti što DORH misli o njegovim poduhvatima.

CH
chemica
13:01 25.04.2014.

Ozbiljna konkurencija HDZ-u, bar po broju "kandidata" za ćeliju u Remetincu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije