Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sklopu Bundekfesta četiri su dana bila rezervirana za prvi Festival balona

Baloni su plijenili pozornost velikih i malih posjetitelja

Festival balona
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/25
29.09.2014.
u 14:24

Svake večeri Festival balona završavale su spektakularnim noćnim iluminacijama, koje su balone pretvarale u divovske lampione

Nakon četiri dana uživanja u pogledu na impresivne balone, podizanja u zrak, letova i noćnih iluminacija završio je Festival balona koji je „začinio“ ovogodišnji Bundekfest. Festival balona u sklopu Bundekfesta u četvrtak navečer otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se potom i sam okušao u letu i upravljanju balonom.

Zagrepčani i njihovi gosti pokazali su izuzetno veliko zanimanje za letove balonom koje je, međutim, pokvarilo – loše vrijeme. Stoga su održana samo dva poslijepodnevna leta. U petak poslijepodne prvi se balon podignuo u visine s Bundeka, a „letači“ su imali jedinstvenu priliku vidjeti Bundek i Zagreb iz zraka. Drugi se put balon vinuo u zrak iz Zaboka u nedjelju poslijepodne uz prekrasno vrijeme, a dobitnici nagradnog leta uživali su u ptičjem pogledu na pitome zagorske brege.

Tijekom dana odvijala se Mala škola balonaštva. Najmlađi ljubitelji balona pod stručnim vodstvom iskusnih letača iz Balon kluba Zagreb mogli su naučiti mnogo toga o letovima balonom, a poseban im je užitak predstavljala činjenica da su o balonima učili unutar jednog, doduše prizemljenog, balona.

Najatraktivniji dio Festivala balona bila su uzdizanje balonom, za koje je vladalo veliko zanimanje građana. Mnogi su strpljivo čekali u redu kako bi ušli u balon i podignuli se deset metara uvis. U predasima od brojnih događanja, posjetitelji su se mogli opustiti uz besplatnu šalicu ukusnog Nescaféa, pa je oko njihova štanda uvijek vladala prilična gužva. Nescafé je dio dobitnika u svojoj nagradnoj igri obradovao letom balonom sa startom u Zaboku.

I šećer na kraju – svake večeri, osim posljednje, Festival balona završavale su spektakularnim noćnim iluminacijama, koje je najavila Iva Šulentić. Plamenik unutar balona pretvarao ih je u diviovske lampione koji su potom, uz taktove glazbe, počinjali svoj svjetlosni ples. Noćne iluminacije odvijale su se pod pokroviteljstvom RWE Energije, jednog od velikih opskrbljivača električne energije u Hrvatskoj. Partneri i sponzori Festivala balona u noćnim su iluminacijama uživali uz čašu, službenog šampanjca, festivala Freixenet.

U sklopu Festivala balona Sony je predstavio svoj novi mobitel Sony Xperia Z3 Compact, koji su posjetitelji mogli odmah i isprobati te fotografirati balone, noćne iluminacije, podizanje balona i slično. Svi koji su to učinili, još uvijek mogu, sve do 3.listopada, svojim fotografskim uratcima sudjelovati u nagradnom natječaju koji je organizirao Sony i u kojem mogu osvojiti novi Sony Xperia Z3 Compact. Više o natječaju pogledajte na internetskoj stranici www.vecernji.hr/sonynatjecaj. Svi ostali dobitnici koji su u nagradnim igrama Sonya i Nescaféa osvojili letove balonom bit će naknadno obaviješteni o novim terminima letova.

I na kraju, spomenimo da su osim Balon kluba Zagreb, organizatora Festivala balona, ovaj atraktivan festival svojim sudjelovanjem upotpunili i gosti – balonaški klubovi iz Njemačke, Austrije, Velike Britanije i Slovenije.

Za službenu opskrbu plina, zadužena je bila tvrtka Crodux, koja je time omogućila letove i podizanje balona.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije