Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lakše do groblja

Autobusi od 14. rujna voze izravno do ulaza na Markovo polje

03.09.2015., Zagreb - Do groblja na Markovu polju uskoro bi trebao voziti autobus.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
04.09.2015.
u 12:00


Sad se može doći redovnom linijom prema Kašini, no mora se hodati kilometar

Od 14. rujna ZET-ovi autobusi vozit će do ulaza u groblje Markovo polje. Autobusi će polaziti s okretišta Dubec, a nova linija brojnim Zagrepčanima, naročito onima u godinama, omogućit će lakši odlazak do počivališta njihovih najdražih.

'Toliko smo ga čekali'

Sada se do groblja može doći redovnom linijom prema Kašini odakle treba prepješačiti oko kilometar.

– Napokon. O tomu se govori već dugo, no nikako da nam uvedu taj autobus koji bi nas spasio – kazala je Đurđa Novosel. Dodala je da na groblje dolazi iz Remetinca i da joj je potrebno kombinirati nekoliko linija, no da joj najteže od svega pada pješačenje od autobusa koji prolazi Vugrovečkom cestom do groblja, naročito po jakom suncu i kiši. Dobre vijesti razveselile su i supružnike Darka i Janju Bituh.

– Svaka čast. Sramota je da se s tim čekalo toliko dugo i da građani moraju do groblja toliko pješačiti, no bolje ikad nego nikad – kazali su supružnici koji su stigli iz Dubrave. Autobus godinama očekuje i Štefica Kožić, koja se na groblje uputila s unucima.

– Kad prođe autobus, moći ću češće dolaziti, nije lako hodati – kazala je Kožić. Koliko će dolazak ZET-a do groblja značiti građanima, dobro znaju brojni trgovci cvijećem i lampašima koji svakodnevno promatraju rijeke građana koji se mukotrpno uspinju prema groblju.

– Brojni starci i bake svakodnevno pješače gotovo kilometar i po suncu i po kiši, žalosno ih je gledati kako se muče. Nadam se da će autobus proći 14. i da će napraviti nekoliko stanica, odnosno, da se zaustavi na svim ulazima jer je groblje jako dugačko – ispričala je Ivanka Horvat Marković. Slično je kazala i prodavačica Željka Bolčević.

– Sada je pješacima jako teško pa bi trebalo napraviti više stanica kad već autobus već prolazi, a osim autobusne stanice nužno je održavati i travu uz nogostup te područje oko groblja – kazala je Bolčević.

Usuglašava se vozni red

Još nije poznato koliko će često autobus prolaziti jer su iz ZET-a kazali da se još uvijek dogovaraju detalji. Dolazak nove autobusne linije pohvalio je Dražen Markota, predsjednik Gradske četvrti Sesvete.

– Riječ je o važnoj liniji koju smo napokon dočekali jer je riječ o velikom groblju koje je u najvećoj ekspanziji širenja – istaknuo je Markota i dodao da će od 14. 9. uvesti liniju i za Badelov brijeg.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije