Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sitno se broji do Univerzijade

Atmosfera u sveučilišnom selu je super

07.07.2016., Zagreb - Obilazak Sudenskog doma Stjepn Radic u kojem ce biti smjesteni sportasi za vrijeme odrzavanja Europskih sveucilisnih igara. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
08.07.2016.
u 16:00

Sportaši će biti smješteni u novim paviljonima, dok su u stare, 5. i 6., već počeli dolaziti volonteri.

Ovo će biti svemir u malome! Tim je riječima Zrinko Čustonja, predsjednik Udruge Europskih sveučilišnih igara, opisao atmosferu koja se očekuje u Zagrebu i Rijeci za samo pet dana. Toliko je, naime, ostalo do otvaranja najmasovnijeg sportskog događanja u Hrvatskoj.

Završno opremanje

Uzbuđenje zbog početka Univerzijade već se osjeća u zraku. Oko Studentskog doma Stjepana Radića, gdje je jučer i službeno otvoreno europsko sveučilišno selo, obavljaju se zadnji radovi, a u tijeku je i završno čišćenje te opremanje paviljona u koje će 10. srpnja početi stizati sportaši. Oni će biti smješteni u novim paviljonima, dok su u stare, 5. i 6., već počeli dolaziti volonteri. Iako su, naime, volonterski i sportski kampovi inače uglavnom odvojeni, organizatori Igara odlučili su da ovoga puta svi žive u sveučilišnom selu. Sportaši dolaze iz 41 europske zemlje, a volonteri i s drugih kontinenata, tako da će od 12. do 25. srpnja u Zagrebu biti ljudi iz cijeloga svijeta.

– Zabavit ćemo se, družiti, sklopiti nova poznanstva. Prvi volonteri već su ovdje i atmosfera je odlična – rekle su Ewa Zmienka i Kinga Jermakowicz, 20-godišnje Poljakinje kojima je, dodale su, velik doživljaj sudjelovati u realizaciji ovakvog projekta. S druge strane, volontiranje je među strancima popularno jer je upoznavanje zemlje uz osiguran smještaj i hranu odlična prilika. Ewa i Kinga su u Hrvatsku ionako željele doći, tako da su se prijavile za volontiranje čim su čule da se Igre održavaju.

I za slobodno vrijeme

A mjerodavni su na službenom otvaranju sveučilišnog sela poručili kako će usluga i za 1500 volontera i za 6000 sportaša biti odlična. Osim što će živjeti u novim domovima, za njih će cijele dane biti otvorena dva restorana. A nakon obavljanja službenih obaveza, bit će organiziran i razni zabavni sadržaji. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije