Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreativci

Artikuliranje se nastavlja uz poznata lica domaće elektroničke scene!

Artikuliranje
Foto: Goran Kovačević
1/6
05.05.2016.
u 16:57

Drugo izdanje poznatog kulturno-umjetničkog festivala Artikuliranje, koje se ponovno održava na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija – Trgu Josipa Jurja Strossmayera, već je na samom početku oduševilo sve posjetitelje. Ulična manifestacija koja povezuje i okuplja najveće kreativne umove iz cijele regije započela je artikulacijom i nastupom popularnog glazbenog sastava Detour, a večeras se nastavlja s programom „Art is a DJ“ i dovodi neka od najpoznatijih lica domaće elektroničke scene.

Otvorenje Artikuliranja obilježio je razgovor članova Detoura s legendarnim radijskim voditeljem Vojom Šiljkom, u kojem su posjetiteljima otkrili razmišljanja, ideje i emocije koje stoje iza njihovog profesionalnog života. Detourova nevjerojatna energija došla je do izražaja tijekom koncerta koji je oduševio sve posjetitelje festivala i pružio im priliku da uživaju u njihovim prepoznatljivim suvremenim elektro-akustičnim zvukovima.

Iznimno smo sretni što se festival Artikuliranje ponovno održava i što građanima možemo na zanimljiv način približiti svijet umjetnosti i kulture. Reakcije s otvorenja festivala i nastupa glazbenog sastava Detour bile su izvrsne. Iako nam se ove godine nije posrećilo s vremenom, naši vjerni posjetitelj nisu se obeshrabrili i s veseljem najavljujemo da se Artikuliranje večeras nastavlja. Svi programi u potpunosti su besplatni i ovim putem vas pozivamo da zajednički ponovno oživimo jedan od najljepših zagrebačkih trgova – Trg Josipa Jurja Strossmayera“, izjavila je Martina Olić u ime organizatora festivala Artikuliranje.

Iako je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta festival bio prekinut na nekoliko dana, program se nastavlja večeras s naglaskom na svijet i kulturu elektroničke glazbe. Najcjenjenija i najatraktivnije imena domaće scene, čiji je rad uvelike povezan i sa svjetskom glazbenom, klupskom i festivalskom scenom, postat će Artikulanti na jednu večer. Tako će posjetitelji festivala i svi ljubitelji elektroničke glazbe imat priliku poslušati artikulaciju Petra Dundova, Eddyja Ramicha, Vedrana Menige, Josipa Hubzina (Jogarde), Marijana Felvera i Arsena Pavešića, koju će moderirati legendarni zagrebački DJ Tomo Ricov. Nakon artikulacije atmosferu će zagrijati nastupi Eddyja Ramicha, Josipa Hubzina (Jogarde), Marijana Felvera, Arsena Pavešića, a posjetitelji će imati priliku u ugodnoj kućnoj atmosferi uživati i u Gastro Zoni, gdje će im poznati ugostitelji pripremati kulinarske delicije.

Večeras na Artikuliranju porazgovarat ćemo o umjetnosti DJ-iranja te o DJ pozivu u cjelini. Napomenut ćemo kako putem svojih klupskih nastupa i organizacije različitih festivala, DJ-evi čine domaću glazbenu scenu kvalitetnijom“, izjavio je Tomo Ricov.

Prema programu, petak je rezerviran za artikulaciju svestrane IT-evke Vedrane Miholić, koja će s posjetiteljima razgovarati o svojim interesima i životnim postignućima. U posljednji vikend festivala uvest će nas regionalna glazbena zvijezda Vlatko Stefanovski, koji će svoje artikuliranje završiti odličnim koncertom, a za zatvaranje drugog izdanja festivala zadužen je glumac i redatelj Igor Šeregi.

Za više informacije možete nas posjetiti na web stranici www.artikuliranje.com

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije