Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Art Pullover novo je kul mjesto u gradu: ovdje dolazi i Elvis

02.12.2016., Zagreb - Branimir centar, u galeriji Pikto otvoren umjetnicki advent pod nazivom Art Pullover.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
03.12.2016.
u 15:00

Umjetnički advent na toplom, koji će do kraja prosinca predstaviti više od 50 mladih umjetnika s nezavisne scene, otvorio je svoja vrata u Branimir centru i Pikto galeriji.

Želeći poduprijeti nezavisnu scenu, u sklopu Art Pullovera, izvjesili su akvarele, ulja na platnu, grafike, skulpture, plakate i motive umjetničkih radova otisnute na torbama i majicama koje su izradili uglavnom mladi, neafirmirani umjetnici.

Meritas i Jelena Radan

Manifestacija je počela performansom gong skupine Yoga Kundalini centra i nastupom plesačice iz orijentalne plesne škole Apsaradhe. Kazališni i filmski redatelj te zabavljač Mario Kovač odjenuo se u Elvisa i vjenčavao prisutne, a “točka na i” bio je flamenco koncert Nine Ćorić u pratnji gitarista Tomislava Tenšeka Snoopyja. Danas će, pak, Meritas i Jelena Radan nastupiti u sklopu programa “When Christmas Comes” te u akustičnoj verziji od 20 sati izvesti neke od najljepših božićnih melodija.

Priključio se i Mali plac

– Već su se neki radovi prodali, a cijene su od 200 do 4000 kuna – kaže Damir Simić, suorganizator i umjetnički konzultant Art Pullovera.

Umjetničkom dijelu programa pridružio se i kolektiv Sito(s)tisak, koji svakog četvrtka priprema live show u kojemu na odjevne predmete ručno printaju motive umjetničkih radova. Posjetitelji mogu i sami donijeti svoje majice, torbe i slično, odabrati željeni motiv i uz donaciju po želji prisustvovati performansu izrade originalnog predmeta. Kroz mjesec dana trajanja, nekoliko puta tjedno održavat će se program “Meet the artist” u sklopu kojeg će se moći upoznati umjetnici koji izlažu svoje radove. Plesna predstava Burza grešaka, modna revija brenda “Bubu with love”, koktel partyji u casinu i nastupi DJ-eva dodatni su dio programa. Art Pulloveru se priključio i Mali plac s tavana s proizvodima inspiriranima hrvatskom tradicijom, a mandolice, nonice, smokvenjaci, projice, trepice... samo su dio onoga što će se naći na klupama.

Komentara 1

DU
Deleted user
02:04 05.12.2016.

Ovamo dolazi Elvis ... ili Ovdje je Elvis. VL, kakve to četnike imate koji uvode srpski umjesto hrvatskog? Pazite malo na jezik ili idite natrag Ubo-snu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije