Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zagreb za mene'

Arhitekti danas primaju prijedloge za uređenje grada

03.12.2011., Zagreb - Topli jesenski dan izmamio gradjane u setnju subotnjom spicom.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
28.03.2015.
u 08:30

Nakon što prikupe prijedloge, kombinirat će ih s onima s Urbanističke katedre prije nego što odrede 17 lokacija za intervenciju

Tim Akupunkture grada danas na Splavnici od 9.30 do 13 sati nastavlja s prikupljanjem mišljenja građana u okviru projekta urbane revitalizacije javnih prostora Grada Zagreba – "Zagreb za mene".

Projekt je pokrenulo Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) u suradnji s Katedrom za urbanizam Arhitektonskog fakulteta i Gradom Zagrebom. Posljednja je ovo njihova "postaja" prije nego što odluče kojih će točno 17 lokacija u gradu urediti, a odredit će ih kombinacijom prijedloga građana te Urbanističke katedre.

Potom će se za sve pojedine lokacije raspisati natječaj, a trebalo bi se početi graditi za nešto manje od godinu i pol. No graditi neće, nego će razinu intervencija utvrditi uz pomoć projektnog tima u kojem je 21 čovjek. Za svaku intervenciju predviđeno je 15 milijuna kuna. Dosad su mladi arhitekti iz Akupunkture grada bili pokraj Avenue Malla, na trešnjevačkom placu, u Maksimiru i na Jakuševcu.

S prijedlozima građani se mogu javiti na i na e-mail zagrebzamene@d-a-z.hr.

Komentara 6

GE
geler203
14:20 28.03.2015.

Najljepši ukras i dar Zagrebu bio bi ostanak gradonačelnika u zatvoru na dugo vrijeme.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:37 28.03.2015.

Joj, sve se bojim tog "uredjenja" Zagreba...pa vidli smo vec kak to ide....rusi se starogradska jezgra i grade se staklene i betonske nakaze, jer, ak smo vec u EU onda hocemo biti "moderni"...a kaj sadasnjem Dolcu fali...ima super atmosferu i nemora bit tak nalickan jer atmosferu rade standovi i purgeri koji vole svoj Dolac kakav je...

VI
Vito
13:33 28.03.2015.

Gledam sliku i vidim štenge koje vode do tržnice. _________Nedavno sam vidio na National geograpfic programu kako su u slične štenge dogradili pokretne stepenice za slabije pokretne osobe. _________ To bi mogi napraviti i na ovim štengama, i tako su s obje strane tog placa pa bi i bakice i kumice lakše s tramvaja do placa i nazad. _________ Modernizacija ne znači uništavanje, barem ne bi trebalo tako biti, nego poboljšanje kvalitete urbanog života svim dobnim skupinama stanovnika. _________ Prostor štengi je dobvoljno širok da ne bi narušavale izgled, kamoli ometale hodanje korisnika placa. _____- Uz to vjerujem da bi i Holjevac, Amruš, Bauer te ostali gradonačelnici prihvatili modernizaciju grada, pogotovo kad smo "prvi" u ovom dijelu Europe imali javni zahod i uspinjaču, konjski tramvaj i plinsku rasvjetu. _______ Možemo tako biti i "zadnji" koji korite pokretne stepenice na javnoj površini za vlastito starije i teškopokretno stanovništvo. ________ Ne vidim opravdanja da se Zagreb svrstava u nekakvu grupu "City mobil", kad je svima koji se kreću gradom jasno da je to isključivo lažno predstavljanje iz čisto političkih, a ne i strano za stanovništvo korisnih, razloga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije