Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska skupština

Aktualni sat prošao bez spomena na Milana Bandića, Grad još nema rješenje za otpad

Prva skupština bez Bandića
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/15
30.10.2014.
u 11:42

- Mi još uvijek ne znamo gdje možemo odložit glomazni otpad i tko je zadužen za njegov odvoz – kazao je zastupnik Andrija Mikulić (HDZ).

Bez spomena na uhićenog gradonačelnika Milana Bandića  prošao je današnji Aktualni sat sjednice Gradske skupštine. Nitko od zastupnika dogradonačelnici Sandri Švaljek koja mijenja Milana Bandića nije postavio pitanje o tome kako funkcionira Grad Zagreb i Zagrebački holding, a najviše se raspravljalo o prosvjedima branitelja na Savskoj cesti.

Što je Grad napravio za branitelje koji prosvjeduju – pitao je Zoran Piličić (HDZ).

Na pitanje mu je odgovorila Mirna Šitum, pročelnica gradskog  Ureda za zdravstvo Grada Zagreba  koja je objasnila da je njen ured  imao problema prilikom postavljanja mobilne ambulante  na Savskoj cesti za pomoć braniteljima zbog Ministarstvo branitelja i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

- Tajnica Ministarstva socijalne politike i mladih poslala nam je dopis u kojem je tražila da budemo pažljivi kako i gdje ćemo postaviti kontejner i da ne politiziramo zdravstvenu politiku. Kontejner smo na kraju postavili s druge strane, najprometnije ulice u Gradu, u dvorište XI. gimnazije. Imali smo problema i s dobivanjem priključka za struju od strane Elektre, išli smo sve do direktora, a on je morao tražiti dozvolu od ministarstva. Sve smo probleme na kraju nadišli , ali osjećala se napetost', kazala je pročelnica Mirna Šitum .

Dodala je i da je da  zaposlenici njenog ureda naišli  na niz otegotnih okolnosti na terenu te da ih je krizni stožer Ministarstva zdravlja tek jučer kontaktirao.

-  Sve probleme s kojima smo se susreli iznijeli smo jučer na sastanku ministru zdravlja Vargi. Grad je u ovoj situaciji pokazao da je tri koraka ispred institucija za koje sam mislila da će bolje postupati – zaključila je pročelnica.

Davor Bernardić (SDP) predložio je da Zagrebački holding uđe u sektor uđe u biznis s prodajom struje jer u tom slučaju, kako je rekao, Grad ne bi morao kupovati struju od tvrtke koja nema sjedište u Hrvatskoj (GEN-I od koje Grad kupuje struju je iz Slovenije op.a.)

Kratko se raspravljalo i o odvozu glomaznog otpada koji građani odlažu na divljim deponijima  po gradu.

- Mi još uvijek ne znamo gdje možemo odložit glomazni otpad i tko je zadužen za njegov odvoz – kazao je zastupnik Andrija Mikulić (HDZ).

Dogradonačelnica Sandra Švaljek priznala je da za ovaj problem Grad još nema rješenje, no da se ono traži.

Održali smo niz sastanaka  i na rješavanju problema surađujemo s  Ministarstvom zaštite okoliša kako bi se na lokalnom odlagalištu Jakuševac mogao odlagati glomazni otpad nakon što je to lani zabranjeno – objasnila je Sandra Švaljek.

HDZ-ovci su potegnuli i pitanje Imunološkog zavoda čiji radnici prosvjeduju jer nisu primili zadnje dvije plaće, a dogradonačelnica je odgovorila kako Grad i dalje pregovara s Vladom RH, te da su se raspitivali o tome je li Vlada primila ijednu ponudu za prodaju Imunološkog zavoda te da se Grad i dalje interesira za Imunološki zavod.

Da sumnja da su neki  članovi uprave Holdinga u sukobu interesa jer su u upravi tvrtke, ali su i u Nadzornim odborima tvrtki koje su u suvlasništvu Holdinga rekao je Dražen Bilokapić (HDZ).

Dogradonačelnica Sandra Švaljek se zahvalila na upozorenju te kratko odgovorila da će sve provjeriti.

>> Sjednicu Gradske skupštine može pratiti jedino u TV prijenosu

>> U 2015. novih 266 metara Radničke, ali i nadvožnjak

Komentara 9

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:30 30.10.2014.

Nista nisu znali, vidjeli, niti culi.

A1
Ardo 1944
17:01 30.10.2014.

Šef je u njihovim mislima, iako je daleko od njih.

Avatar Duran Duran
Duran Duran
19:01 30.10.2014.

Koji bandić ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije