Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački razgovri

Ajmo na kavu, da čujem problem

Tomislav Stojak
Foto: Privatni album
1/3
22.07.2016.
u 16:53

Rezultat njegovih kava s građanima zaista je impresivan-uspio je riješiti stotinjak malih komunalnih problema. Kaže da neće stati.

Prvo je druženje, ostavivši ego i lažna obećanja iza sebe, s građanima odradio u Podsusedu, a nakon toga uslijedilo je ostalih devet kvartova. Zastupnik Tomislav Stojak (HNS) subote je rezervirao za sugrađane, pokrenuo jednostavne “Zagrebačke razgovore”, a ovih je dana podvukao crtu – iza njega je godina dana u kojoj je priliku da mu se kao gradskom zastupniku požali iskoristilo 500 Zagrepčana s dvostruko više svakodnevnih problema.

Riješeni problemi

U bilježnicu odrađenog Stojak tako upisuje stotinu realiziranih akcija – odvezen je krupni otpad iz Baštijanove u Voltinom, uređena su dječja igrališta u Španskom i Oranicama, popravljena ograda ispred škole u Lučkom, na Jarunu vlasnicima pasa vraćena livada, a na zahtjev sugrađana inicirao je pokretanje izgradnje vodovoda iz Jagodišta u Maglenjak i dovršetak ulice Mate Trbušića u Sesvetama. Na takvim druženjima izneseni su i prijedlozi konačnog rješenja odvodnje i kanalizacije u Gornjoj Dubravi.

– Početkom mandata krenuo sam primati građane, a kada sam shvatio da su mi termini popunjeni, odlučio sam se da ću subotom odlaziti u kvartove i tako omogućiti većem broju ljudi da iznesu svoje probleme – kaže Stojak.

Tržnica na čekanju

U godinu dana ipak nije uspio riješiti natkrivanje tržnice u Španskom, a ni u Remetinečkoj 102 nitko ne želi preuzeti odgovornost za nedovršenu i napuštenu zgradu. Neće odustati, kaže. Iako su ga skupštinski kolege u takvoj aktivnosti podržali, u godinu dana na razgovorima je bila tek jedna zastupnica – Bogdanka Srdić Vulpe.

– Izravna komunikacija s građanima najvažnija je – zaključuje Stojak i kaže: sva druženja s građanima, koja su bila u kvartovskim kafićima, financirao je sam.•

>> Živio sam u tri kvarta, ali nijedan nije imao dušu kao Rudeš

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije