Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provodili eksperiment

Djeca se u vrtiću opekla vrućom vodom, završila u bolnici

Klaićeva bolnica
Foto: Marin Tironi/Pixsell
16.02.2016.
u 13:55

Djeca su zadobila opekline prvog stupnja na 7-10 posto tijela. Jedno je pušteno na kućnu njegu, a dvoje je zadržano u bolnici

Troje djece zadobilo je opekline prstiju na rukama i nogama tijekom eksperimenta s vrućom vodom u Dječjem vrtiću Vrbik na Prisavlju 4. Djeca su brzo kolima hitne pomoći prebačena u Klaićevu boilnicu čiji je ravnatelj Zoran Bahtijarević danas istaknuo da je jedno dijete pušteno kući uz ambulantsko liječenje, dok je dvoje zadržano u bolnici.

- Sutra ćemo kod previjanja vidjeti kakve su opekline, no predviđa se da će tu bit od 7 do 10 dana no za očekivati je da će proći bez ili uz minimalne posljedice - kazao je Bahtijarević. 

Dodao je da su opekline kod djece ozbiljne bolesti, da su veoma česte od kojih se stvaraju najveće traume u dječjoj dobi.

- To nije bolest bolest samo kože, već može zahvatiti sve organske sustave - istaknuo je Bahtijarević. 

Djecu je jutros posjetio i gradonačelnik Milan Bandić koji im je donio po igračku te košare s voćem i slatkišima.

- Dvojica dječaka u dobi od četiri i pet godina zadržani su u bolnici na daljnjoj liječničkoj obradi, a treći je još jučer pušten na kućnu njegu.Tek treba vidjeti što se točno dogodilo i u tijeku je postupak utvrđivanja odgovornosti -  rekao je gradonačelnik Bandić dodavši kako je ipak najvažnije da se djeca osjećaju dobro.

Radi se o opeklinama prvog stupnja, koje su djeca zadobila na površini od 7 do 10% tijela, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum te naglasila da se očekuje da dječaci neće imati vidljivih ožiljaka.

Ravnateljica vrtića Davorka Crnković pojasnila je da su djeca s  odgajateljicom radili pokuse o agregatnim stanjima, te da je odgajateljica očito stavila prevruću, kipuću vodu.

- Djeca ko djeca bila su radoznala, netko se malo više nagnuo i prolio vrč. Roditelji su za sada zadovoljni jer smo reagirali brzo i djecu poslaili u bolnicu. Odgajateljiva je u stresu i šoku, bit će jpoj pružena psihološka pomoć - kazala je Crnković. 

Vijećnik iz četvrti Trnje Pero Kovačević kazao je da je za nezgodu čuo još jučer i da je odmah zvao policiju da utvrdi što se dogodilo.

- Dogodila se nezgoda, očito na nekom dodatnom programu u vrtiću. Riječ je o jako maloj djecu na koju smo svi osjetljivi pa bi ubuduće trebalo povećat preventivne mjere kod sličnih aktivnosti - kazao je Kovačević. 

Komentara 33

CH
chemica
14:07 16.02.2016.

Pokusi o agregatnim stanjima...U vrtiću?! Što je idućega planirala teta, eksperimentiranje sa sulfatnom kiselinom?

DU
Deleted user
16:34 16.02.2016.

Dobro da još Kalinić nije onaj svoj tenkić izvezao... Svatko tko ima malo dijete zna da su 100% sigurni jedino ako ih vežeš sa tri užeta. Bogu hvala da je dobro prošlo i da djeca neće imati posljedica. A teti sigurno nije lako i nema potrebe hračkati, kad se ne znaju sve okolnosti nego senzacionalistička istina koju proturaju mediji...

FI
fiberglas
16:08 16.02.2016.

U našem vrtiću tete ´´odgajateljice´´ ( a zapravo satrapije koje bih rado vidio u Remetincu) vole s klincima raditi one piz.arije od maski, kolaža, razno-razne rukotvorine, ma mašta-radi-svašta aktivnosti, ali! Imaju nezgodan običaj da na stolićima ostave tri-četiri tapetarska noža ( skalpeli, jelte) , pa onda odu na puš-pauzu i zaborave da su skalpeli ostali među 16-17 petogodišnjaka...ma milina! Ili, recimo ´´teta´´ u jasličkoj skupini natakari slušalice pa čita knjigu u prostoriji sa fakat bebačima ( ak se koje guši ili ima ne znam-neki drugi problem, ma ko ga šiša, nije imao sreće! Ili čovjek dovede zdravo dijete u vrtić, a vrate mu ga polomljeno i kažu - to je vaš problem (naravno da je njegov problem!) i odbiju zvati hitnu, jer će doktor na kirurgiji pisati crvenu prijavu vrtiću, a tad - eto belaja za veselu ekipu ´´odgajateljica i pripadajuće im šefice´´ ili još bolje, kad odbiju pružiti prvu pomoć polomljenom djetetu, a po zakonu su dužni ( a o čovještvu da i ne govorimo, ali...malo je tamo ljudi, to su ´´tete odgajateljice´´), kao npr. voditeljica dječejeg vrtića, jedina ovlaštena za prvu pomoć i cpr, a sve su položile vozački ispit pa time i prvu pomoć. Ma što reći? Ništa, samo tući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije