Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRMEŠ-DA!

8. natjecanje plesnih parova u izvođenju narodnih plesova

DRMEŠ-DA!
Foto: DRMEŠ-DA!
1/4
25.05.2015.
u 20:45

Ove godine u natjecateljskom djelu programa sudjeluje 14 plesnih parova iz Splita, Pule, Delnica, Jelenja, Karlovca, Osijeka, Kutine, Zaboka i Zagreba.

Osma po redu plesna manifestacija Drmeš-da! - natjecanje plesnih parova u izvođenju hrvatskih narodnih plesova održat će se 29.05. 2015. s početkom u 19.30 sati, u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Trg kralja Tomislava 19.

Ove godine u natjecateljskom djelu programa sudjeluje 14 plesnih parova iz Splita, Pule, Delnica, Jelenja, Karlovca, Osijeka, Kutine, Zaboka i Zagreba. U revijalnom dijelu nastupiti će PVA Ethnotine, AFS France Marolt iz Ljubljane  i KUD Zabok.

Projekt  ima za cilj očuvanje i promoviranje hrvatskih narodnih plesova te poticanje na njihovu primjenu u pedagoškom i društvenom procesu. U sklopu toga, otvorio se kreativan prostor za estetizaciju narodnih plesova ali u skladu s stilskim značajkama tradicije krajeva te recentnim stvaralačkim ukusom, ističu organizatori.

Komentara 2

CR
cronada
22:11 25.05.2015.

suuper stvar i zvuci zanimljivo, bilo bi dobro to objaviti na HRTV, zar ne?!

DU
Deleted user
23:18 25.05.2015.

Sjajno!! hvala organizatorima, hvala izvođačima, a najveća hvala našim mamama i bakama kaj su se trudile ( i još se trude) da djecu i unučad nauče našim običajima... sad sam se sjetio da negdje imamo šestinsku nošnju moje kćeri... zaa curicu od 3-4 godine... jedva čekam neku tam unučicu, jednog dana :-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije