Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI U TRAVNO

3. festival male frankofonije – La Vie en rose

3 festival frankofonije
Foto: Marija Vukelić
1/3
22.05.2015.
u 17:24

Na Festivalu sudjeluju djeca vrtićke dobi i učenici osnovnih i privatnih škola iz Zagreba, Rijeke i Imotskog

Treći festival male frankofonije održava se u KUC-u Travno, 23. svibnja 2014.u 10 sati. Festival se sastoji od igrokaza, predstava, pjesama na francuskom jeziku te plesa uz francusku glazbu, a cilj je  pokazati važnost ranoga učenja jezika i razumijevanja teksta povezanog s pokretom. Djeca kroz igru, pokret, pjesmu lakše svladavaju jezične strukture i oslobađaju se.  Uče svim osjetilima. Jačaju samopouzdanje. Pripremaju se za život. Kroz pokret i emociju događa se i intuitivno razumijevanje stranog jezika, djeca počinju razmišljati na stranom jeziku, a sve zajedno pridonosi razvoju samopouzdanja i komunikacijskih vještina u ključnom razdoblju djetetova emotivnog i kognitivnog razvoja. Na Festivalu sudjeluju djeca vrtićke dobi i učenici osnovnih i privatnih škola iz Zagreba,  Rijeke, Imotskog (cca 150 djece i desetak profesora): DV Travno, DV Špansko, Alliance Française de Zagreb i de Rijeka, Le Petit Théâtre, OŠ Matije Gupca, AISZ, OŠ Stjepan Radić, Imotski, OŠ Vladimira Nazora, OŠ Otok, OŠ Izidora Kršnjavoga.    

Festival se sastoji od dva dijela. U prvome nastupaju djeca vrtićke dobi do 2. razreda, a u drugome dijelu djeca viših razreda OŠ. Ulaznice se kupuju pola sata prije svake izvedbe (prva počinje u 10 sati, druga počinje u 11.30 sati) i košta – za svaku izvedbu 20 kn.

Organizator je LE PETIT THEATRE  & IL PICCOLO TEATRO: Kazališne radionice/tečajevi francuskog jezika namijenjeni su djeci osnovnoškolske dobi. Provode se metodom učenja uz pokret, emociju i glumu.  Proces učenja teži biti što sličniji prirodnom učenju djeteta, a to znači učiti u prirodnim (a ipak pomalo „basnovitim & bajkovitim“) situacijama i svim osjetilima – slušanjem, gledanjem, govorom, dodirom, mirisom, kušanjem. Djeca na satu gledaju, crtaju, slušaju, oponašaju, ponavljaju.  Iako su početnici, uz ponavljanje i pokret, shvaćaju i razumiju. Bez knjige, zadaće, tekst se prati crtežima u bilježnici. Ne uče se gramatička pravila, ona se sama nametnu i ostanu. Nema pismene diplome – diploma je kazališna predstava na kraju godine. Voditeljica i direktorica: Marija Vukelić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije