Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detaljan vodič kroz program

15 nezaobilaznih postaja Adventa u Zagrebu

advent
Foto: Turistička zajednica
1/4
01.12.2015.
u 11:00

Večeras možete na koncert "La pa pa" ili "Dječaka iz vode", za vikend se otvaraju donjogradska dvorišta, slatko će biti u Galeriji Karas... S klizanja uz Straussa na gastronomski put oko svijeta

Lampice su se upalile, fritule mame sa štandova, ulicama se provlači miris kuhanog vina... Počeo je Advent u Zagrebu, pa donosimo detaljan vodič sadržaja koje ne smijete propustiti.

Zrinjevac

U više od 20 kućica prodaju se rukotvorine, a ugostiteljska ponuda zastupljena je u njih 14. Otvoreni su svaki dan od 12 do 23 sata, a glazbeni program ovaj tjedan počinje u 19.30. Večeras pjevaju "La pa pa" i "Garden party", a sutra "Grossi&Marijeta" te "Gramofon".

Ledeni park

Ugostiteljska ponuda ove je godine bogatija, u 20 kućica možete kušati kuhani buncek, čvarke, domaće kobasice, božićni kolači... Klizati se može sat vremena, a cijene su 15 kuna od 10 do 16 te 20 kuna od 16 do 23 sata. Najam klizaljki stoji 10 kuna. Djeca do šest godina mogu se klizati besplatno. Ove godine imaju i online prodaju.

Fuliranje

Tomićeva se pretvorila u trgovačku, dok je Kurelčeva postala gastronomsko-zabavna zona. Tema je put oko svijeta – ugostitelji i trgovine svojim će proizvodima predstaviti svjetske metropole. U Tomićevoj fešta svaki dan traje do 22 sata, kao i u Kurelčevoj, gdje će petkom i subotom zabava biti do ponoći.

Europski trg

Ispod tisuću srca na Europskom trgu s nogu se svaki dan može prigristi uz kuhano vino, kupiti suvenir i poslušati koncert mladih bendova, za čiji je odabir zadužena ekipa platforme BalconyTV. Danas svira "Dječak iz vode", sutra "Lolita".

Žive božićne jaslice

Zajednica Cenacolo na Kaptolu priređuje uprizorenje rođenja Isusa. Predstave su od 19. prosinca do 1. siječnja u 16.15, 17 i 19 sati (ne igraju jedino na Badnjak i Staru godinu) te na blagdan Sveta tri kralja, 6. siječnja.

S božićnih balkona

Limenopuhački sastav "Ad gloriam brass" nedjeljom od 19 sati izvodit će djela Bacha, Händela, Zajca... Prvi je koncert 6. prosinca u Tkalčićevoj 33, 13. prosinca su na balkonu HNK, 20. prosinca ponovno u Tkalči i 27. prosinca u HNK.

Artomat

Sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta u Domu HDLU na Trgu žrtava fašizma traje od 16. do 23. prosinca.

Tu su i edukativne radionice, performansi...

Adventski kalendar

Vikendima se otvaraju skrivena dvorišta Donjeg grada, a organizirat će se izložbe, čitaonice, radionice, predavanja, predstave, svjetlosne instalacije i koncerti. Ovaj vikend otvara se dvorište Ilice 69, 12. i 13. prosinca Petrinjska 73, a 19. i 20. prosinca blok Žerjavićeva 3 – Mihanovićeva 30/2.

Festival božićnih kolača

Majstori slastica u Galeriji Karas (Praška 4) od 16. do 23. prosinca predstavljaju svoj božićni asortiman, uz radionice  i kušaonice. Radno je vrijeme od 10 do 22 sata.

Ledene skulpture

Izrada ledenih skulptura od dvadeset blokova leda na temu adventa na platou Gradec između 12. i 22. prosinca.

Božić starog Zagreba

Sajam antikviteta, predavanja, izložba božićnog nakita i razglednica, gastro dan, predavanje uz projekcije filmova, glazbeni program, puhanje kuglica i izrada nakita u Galeriji Klovićevi dvori od 12. do 24. prosinca.

Dan Sportskih objekata

Ustanova Upravljanje sportskim objektima slavi rođendan 6. 12. i organizira koncerte na Trgu Krešimira Ćosića 11, a besplatni su ulazi na bazene, klizališta...

Otvorena crkva sv. Dizme

Svaki dan (osim ponedjeljka) od 11 do 18 sati, do Božića. Ondje se čuvaju sandale Majke Tereze i ostaci križa na kojem je umro Dizma.

Izložba u Etnografskom

Uz izložbu "Adventski običaji nacionalnih manjina" - kako Božić slave Austrijanci, Bugari, Bošnjaci, Ukrajinci... Ulaz je 20 kn, radno vrijeme od utorka do petka od 10 do 18 sati, a vikendom od 10 do 13.

Strauss u Oktogonu

Djela Johanna Straussa pjevaju kostimirani članovi Ansambla Strauss od 4. do 19.12. petkom od 18 do 19 i subotom od 11 do 12 h.*

Komentara 2

DU
Deleted user
15:48 01.12.2015.

Zagreb ima definitvno najljepsi Advent od svih metropola Europe!!!

DE
demokršćanin
13:24 01.12.2015.

Da li ste se zamislili što je zapravo ADVENT.U Zagrebu se kao i u nekim drugim europskim gradovima pretvorio u turističku atrakciju sa svim mogućim i nemogućim događanjima dok se pravi značaj adventa izgubio.Možda će nas prodor Islama u Europuu vratiti na pravu spoznaju o adventu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije