Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o, da...

Znate li zašto biste se uvijek trebali tuširati prije odlaska na spavanje?

tuširanje
Foto: Thinkstock
1/4
15.03.2017.
u 07:28

Nikako se ne preporučuje tuširanje netom prije odlaska u krevet

Nakon napornog dana, mnogi jedva dočekaju stati pod topli tuš i "isprati" sve brige pa zaboraviti na loš dan.

Brojna istraživanja pokazala su da tuširanje može probuditi um, potaknuti kreativnost, vratiti energiju. Ali tuširanje djeluje i opuštajuće te se uglavnom preporučuje i prije odlaska na spavanje.

Dr. Dianna Augelli iz Centra za poremećaje spavanja  u New Yorku tvrdi da tuširanje toplom vodom prije odlaska na spavanje opušta, a nakon nekog vremena tijelo će se "rashladiti" i bit će lakše zaspati.

No, treba odabrati pravo vrijeme jer je "hlađenje" i usporavanje organizma signal da je vrijeme za spavanje, objašnjava. 

Nikako se ne preporučuje tuširanje netom prije odlaska u krevet. Augelli savjetuje da tuširanje planirate najmanje sat i pol prije planiranog odlaska na spavanje. 

Odmah nakon tuširanja osjećat ćete se poletno i razbuđeno, no, kako vrijeme odmiče, vaš će se organizam početi "hladiti" i smirivati. 

Svakako će vam pomoći i odabir nježnijih gelova za tuširanje, odnosno onih sa što više prirodnih sastojaka, poput lavande koja ima smirujući i opuštajući učinak. 

Iako je dugo tuširanje toplom vodom loše za vašu kožu jer ćete tako isprati masnoće s kože i ona može postati suha, ipak pazite da dobro isperete sve tragove gela za tuširanje. Čak i ako je poslije obrišete ručnikom, šteta je već učinjena. Ako se niste dobro isprali, riskirate iritaciju i suhoću kože.

>>Ne trebaju vam lijekovi: 6 stvari koje orgazam uistinu može izliječiti

>>Kako postati osoba koja će zaspati u samo nekoliko minuta

Komentara 2

DO
dopizdilomi
10:19 15.03.2017.

Najbolje prije spavanja je stari recept. Sex pa svako na svoju stranu do jutra.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
10:54 15.03.2017.

Kako bi reko dule pacov: ma tuširanje svaka tri dana sve ispod toga je preserancija (ne kazem da treba tako,al ima nesto u tome)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije