Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo istraživanje

Muškarci s ovom krvnom grupom imaju manje šanse da će patiti od impotencije

Muškarac, libido, erekcija
Foto: Thinkstock
06.03.2017.
u 15:01

Razlozi erektilne disfunkcije su brojni, a znanstvenici iz Turske sada su otkrili još jedan - krvnu grupu

Milijuni muškaraca diljem svijeta imaju probleme u spavaćoj sobi zbog starenja, pretilosti, bolesti... No, znanstvenici su sada otkrili još jedan razlog impotencije. Za nju može biti kriva i - krvna grupa.

Istraživanje je, naime, pokazalo kako muškarci koji imaju krvnu grupu A, B ili AB imaju četiri puta veće šanse da će patiti od erektilne disfunkcije od muškaraca koji imaju krvnu grupu 0.

Znanstvenici su nedavno otkrili i kako je krvna grupa povezana s rizikom od razvoja srčanih bolesti.

Inače, jedan od deset muškaraca bori se s problemom erektilne disfunkcije. Druga istraživanja pokazuju pak kako nakon 40 više od trećine muškaraca ima problema u krevetu.

Novo istraživanje provedeno je na Sveučilištu Ordu u Turskoj gdje su znanstvenici radili s 350 muškaraca u njihovim šezdesetima te ih podijelili u dvije grupe, onih koji ne pate od impotencije i onu koji imaju problema s tim. Svaki od njih dao je uzorak krvi kako bi se provjerila krvna grupa.

Rezultati su pokazali kako samo 16 posto muškaraca s krvnom grupom 0 ima problema s erektilnom disfunkcijom, nasuprot 42 posto s krvnom grupom A.

Još nije otkriveno zbog čega je to tako, no poznato je kako osobe koje imaju krvnu grupu 0 imaju manji rizik za obolijevanje od određenih bolesti kao što su razina kolesterola u krvi ili srčanih bolesti. 

>> Ako imate probleme s erekcijom, ovo je vitamin koji vam nedostaje

Komentara 8

DU
Deleted user
18:34 06.03.2017.

Istraživanje je provedeno jako površno. Nisu uopće istraženi muškarci s krvnom grupom C i D.

DU
Deleted user
15:51 06.03.2017.

zato je nula i rijetka grupa... malo je pravih je.. je****... hmmm... za to postoji samo jedna prava riječ, a nju ne smijem koristiti, hehehehe

KE
kemica
19:10 06.03.2017.

Muskarci boluju od impotencije a zene pate ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije