Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJA ALTERNATIVA

Nećete vjerovati što su znanstvenici otkrili o liječenju bubrežnih kamenaca!

vlak smrti
Foto: Jan Woitas/DPA/Pixsell
1/2
27.09.2016.
u 17:26

Potvrdilo znanstveno istraživanje

Urolog Michiganskog sveučilišta otkrio je kako ''dobra stara vožnja vlakom smrti'' pomaže pacijentima riješiti se bubrežnog kamenca, i to uspješno u čak 70 posto slučajeva.

David Wartinger proširio je svoju studiju koja je potvrdila iskaze pacijenata, prenosi Science Daily

''Imao sam pacijente koji su mi rekli kako su nakon vožnje vlakom smrti u Disney Worldu napokon mogli izlučiti bubrežni kamenac'', rekao je Wartinger, ''a jedan je pacijent izlučio čak tri različita kamenca nakon višestruke vožnje.''

Kako bi potvrdio svoju teoriju, Wartinger je upotrijebio sintetički 3D model bubrega u koji je stavio tri bubrežna kamenca, ne veća od 4 milimetra. Zatim je sve stavio u ruksak i otišao na vlak smrti. Rezultati su potvrdili iskustvo pacijenata.

Također, pokazalo se kako sjedenje na samom kraju vlaka povećava mogućnost izlučivanja (64 posto učinka), a najmanja je učinkovitost vožnje kada se sjedi na početku kompozicije (16 posto učinka).

''Sve u svemu, upotrijebili smo 174 bubrežna kamenca u svim oblicima i veličinama kako bismo provjerili koji vlak i kakva vožnja vlakom smrti ima najbolje učinke''

Wartinger je objasnio kako prebrze i prenasilne vožnje prouzročuju mnogo G-sile koja ne dopušta kamencu da se izluči, pa je najbolje odabrati staromodne vlakiće s mnogo zaokreta, ali sa što manje mijenjanja razina.

Vlak smrti preporučuje svima koji pate od bubrežnog kamenca, a inače su dobrog zdravlja, jer to je svakako najbolja alternativa skupim tretmanima. Dodao je i da je najbolje ići na vlak smrti jednom godišnje kako biste se riješili bubrežnog kamenca i prevenirali buduće probleme.

>> Bacate sjemenke od lubenica? Nemojte, trebaju vam za čaj

Komentara 5

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
19:12 27.09.2016.

Sad če lista čekanja na vožnju :)

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
19:01 27.09.2016.

E stvarno,nestalo mi je papira u WC,idem se istrošiti.

VL
vlaser
18:46 27.09.2016.

idemo svi u smrt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije