Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik Kovač podržao međimurske stomatologe

U Čakovcu obilježen Dan zdravog osmijeha

Dan zdravog osmijeha
Foto: Miroslava Novak
1/6
29.03.2017.
u 11:35

Danas je u Čakovcu po dvanaesti put zaredom akcijom međimurskih stomatologa obilježen Dan zdravog osmijeha. Na inicijativu Hrvatskog stomatološkog društva u organizaciji mr.sc. Tanje Rosić, dr.med.dent, odgajateljice Gordane Šoltić Siladi predsjednice Društva ' Naša djeca' te uz podršku gradonačelnika Stjepana Kovača ukazalo se na važnost očuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i parodontnih bolesti, te redovitog odlaženja stomatologu. Događanju su prisustvovali i poznati glumci Filip Šovagović i Goran Navojec, dok je program vodio čakovečki glumac Igor Baksa.

„Stanje oralnog zdravlja u Hrvatskoj, nažalost, još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini. Zbog toga je velika važnost kontinuirane provedbe preventivnih mjera, posebno edukacije djece i roditelja. Danas to, već tradicionalno, činimo dijeljenjem besplatnih savjeta i prigodnih materijala ovdje u Čakovcu. Sigurna sam da će mnogi od brojnih posjetitelja primijeniti naučeno već pri večerašnjoj rutini održavanja higijene.“ – izjavila je mr.sc. Tanja Rosić.

„U ovu su akciju bili uključeni svi vrtići grada Čakovca i okolice te djeca osnovnih škola, što je najvažnije, kako bi od malena usvojili zdrave navike. Naši gosti, među njima i brojni poznati poput Filipa Šovagovića i Gorana Navojca, prepoznali su vrijednost akcije i došli su podržati kvalitetnu edukaciju, ali i sami upitati za dobar savjet. Nikad nije kasno učiniti nešto za zdravlje, koje je ipak najbitnije.“ – izjavio je gradonačelnik Kovač.

Druženje je zaključeno simpatičnom selfie fotografijom nastalom na nagovor Gorana Navojca kojom je i Čakovec dao svoj doprinos u važnosti očuvanja oralnog zdravlja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije