Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE NEĆETE

Tipkate po mobitelu dok ste na WC-u? Evo zašto to pod hitno trebate prestati raditi

mobitel na WC-u
Foto: Thinkstock
16.02.2017.
u 08:36

U današnje vrijeme s mobitelom idemo na WC, jedemo, nosimo ga svugdje sa sobom, no vrijeme je da to prestanemo činiti

Nije ništa čudno u tome što većina ljudi nosi mobitel sa sobom i kad ide na toalet. Nosimo ga svugdje pa zašto ne bismo i u kupaonicu. Istraživanja pokazuju kako 41 posto Australaca nosi mobitel i u WC, dok to radi čak 75 posto Amerikanaca.

No, liječnici upozoravaju da to pod hitno trebaju prestati raditi.

– U toaletu se nalaze sitne čestice vode koje ulaze u male nabore na mobitelu. Telefoni su najčešće prekriveni gumenom zaštitom koja je topla i idealno utočište za bakterije – kaže dr. Anchit Karmakar, piše Daily Mail.

Bakterije koje se zadržavaju na mobitelu su salmonela, ešerihija, šigela i kampilobakter, a od kojih je lako razboljeti se. Također, postoji opasnost i od širenja virusa poput gastro i staph virusa.

Liječnici zbog toga savjetuju da mobitel nikako ne nosite sa sobom u toalet, pogotovo ne ako idete u javni WC.

– Ako ga i ne koristite dok ste u kupaonici, bakterije su svejedno na vašim rukama i lako ih možete prenijeti na mobitel – kaže dr. Karmakar.

Također, preporučuje se ne koristiti mobitel dok jedete jer tako isto možete prenijeti bakterije koje se nalaze na mobitelu u vaš organizam. 

>> Vječno pitanje: Koliko često treba mijenjati ručnike?

>> Perete li kupljenu odjeću prije nošenja? Evo biste li trebali....

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Milokliz
Milokliz
09:07 16.02.2017.

Moram ga nositi na wc, na vecernji.hr uvijek nadjem dobru inspiraciju za proizvodnju.

DU
Deleted user
13:22 16.02.2017.

Tja, kaj se more. Tu ti se, dušica draga, zbiljam ne more nikaj. Kako ćeš k..jat' ako nisi on-line i dostupan 24 sata na dan i sedam dana u tjednu? To doduše nije predvidio onaj katastrofičar Orwell Đuka, ali ni on nije bio snazanjući.

KN
knezevic3d
16:27 16.02.2017.

ima to logike....a mozas jos dobiti i hemroide ...zato bez moba toalet...log...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije