Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nimalo lako

Teško vam je na poslu? Ova 10 zanimanja proglašena su najstresnijima u 2017. godini!

Zanimanja
Foto: Shutterstock
1/6
15.01.2017.
u 10:40

Vrlo velik pritisak, kratki rokovi i strogi šefovi - samo su neke of negativnih strana promjenjive medijske industrije

Svatko od nas ponekad je rekao da ima najstresniji posao na svijetu. No, stranica CareerCast doznaje kojih se 10 zanimanja smatra najstresnijim u 2017. godini. Mjerili su faktore poput rizika od ozljeda, količine rokova, natjecanja i fizičke zahtjevnosti posla. Dok su neka zanimanja već znana kao zahtjevna, neka su iznenadila svojim mjestom na listi.

1. Vojno osoblje

Vojne trupe služe svome narodu i riskiraju svoje živote na prvim linijama fronte. Ponekad se žalimo da nemamo vremena za pauzu ili rano ustajemo, ali rizik koji vojno osoblje proživljava svaki dan - nemjerljiv je.

2. Vatrogasci

Biti vatrogascem težak je fizički, ali i mentalni posao. Osim suočavanja s opasnim situacijama i lokacijama, na njima je često odgovornost spašavanja tuđih života.

3. Piloti zrakoplova

Letenje zrakoplovom sigurnije je no ikada prije, no kompleksnu tehnologiju unutar zrakoplova itekako treba poznavati. Piloti su direktno odgovorni za sigurnost tisuće muškaraca, žene i djeca na letu.

4. Policajci

Policajci su pod sličnim pritiskom kao vatrogasci ili vojnici. Posebno je opasan posao policajca u većim gradovima.

Foto: screenshot/facebook

Foto: Shutterstock

5. Organizatori događaja

Najviše stresa proizlazi iz činjenice da organizatori događanja moraju koordinirati vrlo velikom količinom informacija i ljudi. Često se dogodi da, primjerice izvođači, otkažu nastupe u zadnji tren, a sav teret uspjeha eventa pada na organizatora.

6. Novinari

Vrlo velik pritisak, kratki rokovi i strogi šefovi - samo su neke of negativnih strana promjenjive medijske industrije. Iznijeti točne informacije u što kraćem roku te se istovremeno boriti s objektivnošću vijesti i pravednošću prema ljudima, vrlo je izazovno.

7. Direktori tvrtki

Direktor u SAD-u zarađuje vrtoglavih 100.000 dolara godišnje pa i ne čudi koliki pritisak imaju. Uspjeh radnika, tvrtke i svih njezinih produkata, u konačnici pada na glavnog direktora.

8. Stručnjaci za odnose s javnošću

Posebno je stresno baviti se PR-om ako ste zaduženi za stvaranje i koordiniranje javne slike kontroverznih politički ili drugih poznatih figura. Mala greška potrebna je da našteti nečijem ugledu i karijeri.

9. Taksisti

Duge smjene, neljubazni suvozači, opasnost u prometu, male plaće - samo su neke od stvari s kojima se suočavaju vozači taksija diljem svijeta.

10. Reporteri

Pritisak koji proživljavaju reporteri nikako nije zanemariv. Reporteri uživo, većinom smjesta događaja, trebaju prenijeti pravovremene, provjerene i kvalitetne informacije i to, po mogućnosti, bez prevelikih grešaka koje se neminovno događaju.

>> Ekipa za očevid je pod najvećim stresom, ali psihologu nitko ne ide

Komentara 26

ZD
zdravko.dren
11:55 15.01.2017.

Peko 200 stradalih pirotehničara preko 60 poginulih na RADNOM MJESTU za 3500-5000kn a Vi sram Vas bilo pišete o stresu meneđera i novinara ?? Zato nam je ovako jer Vi koji narodu ste uzeli za pravo lagati i prepisivati ne brinete za vlastite vrednote, naši ljudi koji za koru kruha ginu na poslu ostalju bez ruku i nogu nisu zaslužili na Vašu prepisanu listu ?? Žalosni ste tko Vas plaća --

GM
Gusta magla
11:45 15.01.2017.

Ajde vojska,policija,vatrogasci,piloti....ali gdje ste tu strpali novinare i reportere....hahaha ...ovo je presmjesno

Avatar kenj@c
kenj@c
11:56 15.01.2017.

novinari hahahaha.postoji razlika između novinara i onih koji se danas kriju iza tog zanimanja.nema npr. doktora,kakav popis hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije