Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'borba za san'

Pokušavala je spavati 8 sati svaku noć. Što se dogodilo nakon mjesec dana

spavanje
Foto: Thinkstock
1/4
21.03.2017.
u 12:28

Tadašnji dečko postao joj je suprug, a sada, kao 31-godišnjakinja, ima nešto drukčiji ritam

Alison Feller bila je poput mnogih mladih žena, puna energije. 

Ustajala je ujutro u 5 kako bi otrčala svoju jutarnju dionicu u pripremama za maraton, ostatak dana provodila bi na nogama, a navečer izlazila s novim dečkom kojeg je upoznala. 

Spavala bi tek oko pet sati na noć. Ali osjećala se dobro i imala je snage za takav ritam. 

Tadašnji dečko postao joj je suprug i sada, u 31. godini života, ima nešto drukčiji ritam. Za Women`s Health ispričala je da su takvi dani davna prošlost i da joj je potreban popodnevni odmor. 

Noćni izlasci pretvorili su se u pijuckanje čaše vina na kauču. Posljednjih nekoliko mjeseci osjećala se strašno iscrpljeno, molila je liječnike da joj daju neko sredstvo za spavanje, a onda joj je dijagnosticirana Chronova bolest. 

Dobila je tablete za spavanje s kojima je, kako je rekla, spavala bolje nego ikada u životu, no onda je shvatila da je postala ovisna o tim tableticama i da joj san bez njih joj nije ni približno kvalitetan. Odlučila je nešto iz temelja promijeniti kako bi sačuvala zdravlje. 

Kupila je novu posteljinu, dala je za nju malo više novca, no htjela je da joj u krevetu bude toliko ugodno da poželi krenuti na spavanje i to bez lijekova. Kupila i šest novih jastuka. 

Obično bi zaspala na leđima, a probudila bi se na trbuhu. Morala je ustanoviti koji joj je najbolji položaj za spavanje. Kako je do tada i njezin pas znao uskočiti tijekom noći u krevet, Alison je na nekoliko noći izbacila psa iz spavaće sobe. 

Odlučila je da će promijeniti i svoje seksualne navike. Isprobala je imati odnose sa svojim suprugom, kojeg često nema kod kuće, ujutro ili u popodnevnim satima. Doznala je da muškarci nakon seksa obično odmah zaspu, ali žene se razbude. Bio je to signal da za seks postavi neki drukčiji raspored. Od stručnjaka za probleme spavanja dobila je savjet da spolne odnose sa suprugom, umjesto navečer, ima ujutro i tako započne svoj dan. 

Još uvijek nije uspijevala ustaliti 8-satni noćni san. Nisu pomogle ni skupe plahte ni pidžame. Stalno je provjeravala na svom pametnom telefonu što se događa u zemlji i svijetu, htjela je biti u tijeku događaja, a navečer bi gledala reprize omiljenih serija. Bilo je vrijeme da to stavi na posljednje mjesto svojih prioriteta. Naposljetku je uspjela promijeniti i te navike, napokon neometano zaspati bez lijekova za spavanje i imati kvalitetan noćni san. 

>>Znate li zašto biste se uvijek trebali tuširati prije odlaska na spavanje?

>>Ne trebaju vam lijekovi: 6 stvari koje orgazam uistinu može izliječiti

Komentara 9

TA
tanjaraf
18:09 21.03.2017.

Neka me vrag nosi ako kužim smisao ovoga članka.

PS
psyhotic
17:46 21.03.2017.

Bravo Linda. Bravo večernji.

AU
austrougarskigeneral
18:12 21.03.2017.

nisam ništa razumio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije