Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zauzeti roditelji

Predškolska djeca premalo vremena provode u prirodi

dijete laptop računalo
Photos.com
11.04.2012.
u 13:12

Čak 50 posto djece ne provodi dovoljno vremena na otvorenom u prirodi. Roditeljima je lakše djetetu uključiti računalo nego ga izvesti u šetnju

U američkom istraživanju u kojem je sudjelovalo 9000 roditelja manje od 50 posto majki i tek četvrtina očeva u svoje slobodno vrijeme djecu izvodi u park ili šetnju. Ni lijepo vrijeme ne navodi ih da se s djecom druže, primjerice, pred televizorom.

Pedest posto djece roditelja koji su sudjelovali u istraživanju provodilo je vrijeme izvan kuće igrajući se barem sat vremena s jednim od roditelja. Odgovor na pitanje zašto takve aktivnosti nisu učestalije vjerojatno se krije u prezaposlenosti roditelja kojima je teško organizirati vrijeme za igru u prirodi, tvrde znanstvenici sa sveučilišta u Washingtonu. Američko udruženje za sport i tjelesne aktivnosti preporučuje da djeca na otvorenom borave barem sat vremena kako bi se spriječila pretilost u djetinjstvu i omogućio normalan rast i razvoj. No, ovo je istraživanje pokazalo da se čak 66 posto majki i 86 posto očeva oglušuje na te savjete.

 

Komentara 2

LI
liliZG
13:39 11.04.2012.

U Americi.....

LA
Lavica7
13:45 11.04.2012.

I kod nas se sve vise vremena provodi po shopping centrima nego u parkovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije