Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadila se

Pila je tri litre vode dnevno, evo što se dogodilo!

Čaša vode
Foto: Shutterstock
1/2
03.01.2017.
u 19:00

Jedina negativna strana ove dijete bio je češći odlazak na toalet

Unos dovoljne količine tekućine važan je za očuvanje zdravlja. Ljudsko tijelo u sebi sadrži 60 posto vode. Prema istraživanju, oko 43 posto odraslih osoba pije manje od četiri čaše vode dnevno, a njih 36 posto pije jednu do tri čaše vode.

Autorica članaka na Medical Daily pokušala je testirati što se događa u tijelu ako pijete tri litre vode dnevno. Velike količine vode unosila bi sat vremena prije odlaska na posao, vodu je pila i na slamku, a zadnju čašu vode popila bi prije odlaska kući. 

– Odmah sam primijetila promjene. Osjećala sam se energičnije, koža mi je postala mekša, proširile su mi se pore, a smanjila mi se želja za jedenjem grickalica – objašnjava.

Kaže da je jedina negativna strana ove dijete bio češći odlazak na toalet. – Morala sam se sjetiti da je vrijeme da popijem vodu, jednostavno vam nije prirodno unositi u tijelo tri litre vode dnevno – kaže.

Autorica preporučuje da svi isprobaju ovu djelotvornu dijetu jer ima vrlo pozitivan učinak na zdravlje tijela. No, upozorava, previše unosa vode može biti i štetno pa provjerite s doktorom koja količina vode bi vam najviše odgovarala. 

>> Najgori stanodavac ikad: Naplaćuje puštanje vode u toaletu?!

Ključne riječi

Komentara 7

HI
highlander.ikea
19:50 03.01.2017.

Mineralna ili obicna?

MA
mariomartin1244
19:47 03.01.2017.

Ja pijem vise od 4 litre vode i nemogu to potvrditi. Same gluposti!

TH
than
23:43 03.01.2017.

Sve ocekivano. Hidratacija koze, samo 3 litre dnevno ?!?!?! Nemaju svi bas toliko zdrave bubrege... A i koji imaju, ne treba vise od 2 litre dnevno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije