Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu željeli pobačaj

Par iz plemenitih razloga odlučio zadržati dijete iako znaju da će se roditi bez mozga

Royce i Keri Young
Foto: Facebook
27.02.2017.
u 13:17

Royce i Keri Young šokirali su se kada su saznali da njihova nerođena kćer boluje od anencefalije, no Keri je trudnoću ipak odlučila iznijeti do kraja

Royce i Keri Young iz američke savezne države Oklahome bili su presretni kada su saznali da očekuju svoje drugo dijete. No sreću je ubrzo zamijenila velika tuga kada su otkrili da će njihova nerođena kćer Eva boluje od anencefalije, teške bolesti zbog koje se ne razvija mozak.

– Eva ima mali mozak koji kontrolira sve njezine pokrete i zbog kojega njezino srce kuca, a malo tijelo raste. Njezine su oču malo veće, no osim tih defekta, ona je potpuno normalna – rekla je majka Keri. No, zbog teškog stanja mala je vjerojatnost da će Eva poživjeti dugo nakon rođenja. Zbog njezinog stanja par je imao mogućnost pobačaja, no oni su odučili zadržati dijete kako bi donirali njezine organe bebama koje su u kritičnom stanju.

Royce Young zbog toga je na Facebooku zahvalio svojoj supruzi Keri zbog svega što prolazi noseći dijete koje će živjeti svega nekoliko dana. Dirljiva poruka preplavila je ovu društvenu mrežu, a kada je pročitate bit će vam jasno i zašto.

Royce je prvo napisao kako je samo želio reći svima kakvu predivnu suprugu ima, a koja mu nedostaje pet sekundi nakon što je zbog poslovnog puta napustio njihov dom.

– Prisjetio sam se trenutka kada smo otkrili da Eva nije savršena i kako je doslovno 30 sekundi nakon što nam je doktor priopćio kako naša beba nema mozak, dok nam je cijelo tijelo plakalo, Keri pogledala i pitala "Ako izdržim do kraja termina, hoćemo li moći donirati njezine organe?" Sjećam se da je doktor stavio ruku na njezino rame i rekao joj "Oh draga, to je tako hrabro". U smislu, jako lijepo od tebe, ali dajte. No, Keri je stvarno to mislila. Stajao sam ondje, pokunjen i slomljena srca, no u trenutku sam se 'podigao' i samo joj se divio. Bio sam promatrač svog vlastitog života, gledajući superheroja kako pronalazi svoje supermoći. U doslovno najgorem trenutku njezinog života, saznavši da će njezina beba umrijeti, trebalo joj je manje od minute da se sjeti nekoga drugoga i kako može pomoći. To je jedna od najmoćnijih stvari koje sam iskusio. U osam godina braka i 15 godina kako smo zajedno, imao sam trenutaka kada sam pomislio "ovo je žena za koju sam oženjen, koji sam ja sretnik", no ovo je bilo drugačije. Shvatio san da nisam samo oženjen za moju najbolju prijateljicu već za jedno izvanredno, posebno ljudsko biće – napisao je u dirljivom postu svojoj Royce. 

>> Tajči proživljava najteže dane: Suprug mi ima rak, trebamo vašu pomoć i molitve

Komentara 1

Avatar Vrag Vražji
Vrag Vražji
09:27 28.02.2017.

Hrabri i snažni ljudi. Skidam kapu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije