Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koristite ga svaki dan

Ovo je jedna od najprljavijih stvari u domu koja prouzročuje probleme vašem zdravlju i koži

prašina, usisavanje, prljavo
Foto: Thinkstock
1/3
03.03.2017.
u 10:30

Kada razmišljamo o bakterijama i prljavštini, uvijek svi pomislimo prvo na toalet. No postoje stvari na koje biste više trebali obratiti pozornost

Kada razmišljamo o najprljavijim stvarima u našem domu, svi odmah prvo pomislimo na toalet. No postoje stvari koje su prljavije od njega jer većina ljudi kupaonicu i wc školjku redovito čisti različitim sredstvima koje ubijaju bakterije upravo zbog toga što znamo da se bakterije ondje najviše stvaraju.

No, jeste li razmišljali o čistoći svoje spavaće sobe? Kada ste zadnji put promijenili jastučnicu ili, još važnije, oprali jastuk na kojem svaki dan spavate?

Iako mnogi misle kako je dovoljno samo oprati posteljinu i svi problemi s čistoćom u spavaćoj sobi su riješeni, to nije tako. Najviše prljavštine i prašine skriva se upravo unutar jastuka na koji svaki dan stavljate vašu glavu, odnosno lice.

Jastuk bi se, kao i posteljina, trebao redovito prati jer se u njemu nakuplja prašina koja se stvara od starih stanica kože koje otpadaju dok spavamo, a ako jastuk imate više od tri godine, trebali biste ga baciti u smeće i kupiti novi.

Ako ne vjerujete u ovo što čitate, napravite eksperiment. Kupite jastuk i izvažite ga, a nakon dvije-tri godine izvažite ga ponovno i vidjet ćete da je teži. A teži će biti upravo zbog prašine koja se nakupila u njemu.

Stoga, ako imate problema s neprestanim curenjem nosa, crvenim očima, kihanjem, kašljanjem, otežanim disanjem, začepljenim nosom, svrbežom usta i grla, astmom... – zapitajte se na čemu spavate i kada ste zadnji put oprali svoj jastuk. Ako je odgovor "nikada", onda zamislite da pidžamu u kojoj spavate zadnjih pet godina niste ni jednom ubacili u perilicu rublja. Odvratno, zar ne?

Prljavi jastuci mogu stvoriti i probleme vašoj koži. Jer tijekom noći jastučnica upija masnoću i prljavštinu s vaše kože i kose koja zatvara pore na koži i zbog toga vam je lice uvijek u lošem stanju. Savjet je stoga da jastučnicu mijenjate dva puta tjedno i svake večeri spavate na drugoj strani jastuka. Također, nikad ne idite u krevet, a da se niste prethodno umili i dobro oprali lice.  

>> Za samo jedan jastuk treba tri kilograma perja 

>> Ovo su najprljavije stvari koje dirate svaki dan. Kada ste ih zadnji put očistili?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije