Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
navika

Odlučila je prestati stiskati 'snooze' i tjedan dana se buditi na prvi zvuk budilice. Evo što joj se dogodilo...

Buđenje
Foto: Thinkstock
1/5
02.11.2016.
u 13:12

Leah je odlučila isključiti opciju snoozanja, odnosno, namjestila je alarm za buđenje u točno vrijeme kada bi zaista trebala ustati, a ne pola sata ranije, kako je radila dotada.

Jeste li među mnogima koji svoj dan započinju višestrukim "snoozanjem", odnosno namještanjem alarma za buđenje svakih 5, 10, 15 minuta?

To je radila i Leah Wynalek koja je odlučila provjeriti što će se dogoditi ako tjedan dana zaboravi na opciju ''snooze'' i počne se buditi kao što smo se budili prije pojave pametnih telefona. Svoju priču objavila je na portalu Women`s Health

Mnogi se bude nervozni nakon što se alarm oglasi drugi, treći ili peti put. Znanstvenici poručuju kako ulazimo u novi ciklus spavanja nakon što odredimo da ćemo biti u krevetu još "samo 10" minuta, a taj se ciklus nanovo prekine zvonjavom alarma te nije ni čudo da je većina ujutro zbog "snoozanja" mrzovoljna, a mnogi i prespavaju taj zadnji zvuk alarma i nerijetko zakasne na posao ili u školu.   

Leah je odlučila isključiti opciju ''snooze'', odnosno, namjestila je alarm za buđenje u točno vrijeme kada bi zaista trebala ustati, a ne pola sata ranije, kao što je radila do tada. 

Zvuk alarma oglasio se u 6.15, a Leah se borila sama sa sobom da oči drži otvorene dok sjedi na krevetu. Još pet minuta trebalo joj je da se odluči "ispuzati" iz toplog kreveta. Primijetila je da je tijekom tih tjedan dana i buđenja "na prvu" više vremena provodila provjeravajući e-mailove i društvene mreže nakon buđenja. 

Na posao je stizala na vrijeme, za razliku od prethodnih dana kada je uz odgodu ustajanja i mnogima poznatih "još 10 minuta", kasnila na posao 5 do 10 minuta iako joj je radno mjesto udaljeno od kuće oko dva kilometra. 

Imala je običaj dva do tri puta tjedno ići pješke na posao, no tjedan u kojem se budila bez odgode alarma, šetala je do posla gotovo svaki dan. 

Imala je i vremena za sjesti za stol i doručkovati, a jedno je jutro čak uz jutarnji obrok pročitala nekoliko stranica knjige. 

>>Evo zašto ne biste trebali spavati popodne dulje od sat vremena...

>>Muškarci i žene spavaju različito. Ovih 5 stvari će vas u to uvjeriti

Komentara 1

BI
Biouskoli91
17:05 02.11.2016.

Procitali ste ovaj clanak? Evo sto vam se dogodilo.... vas IQ se smanjio za 5.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije