Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO VELIKO OTKRIĆE!

Znanstvenici napravili veliki korak prema novom obliku kontracepcije – piluli za muškarce

Spermiji
Foto: Pixabay
23.10.2016.
u 09:09

Desetljećima, istraživači su pokušavali naći alternativu kondomima i vazektomiji, no bez uspjeha

Britanski znanstvenici napravili su još jedan bitan korak kada je u pitanju stvaranje nove kontracepcijske metode – pilule za muškarce, koja bila mogla promijeniti seksualni život milijunima parova.

Desetljećima, istraživači su pokušavali naći alternativu kondomima i vazektomiji, no bez uspjeha.

No tim britanskih znanstvenika otkrio je tajnu kako muškarce napraviti sterilnima, ali na određeno vrijeme, tako da zaustave sposobnost spermija da plivaju, prenosi Daily Mail. Naime ako spermiji ne mogu plivati, ne mogu ni oploditi ženinu jajnu stanicu.

Ovo zapanjujuće sredstvo kontracepcije uzimalo bi se u obliku pilule ili nazalnog spreja koji bi muškarci uzimali nekoliko sati, ili čak par minuta prije spolnog odnosa. Nakon nekoliko dana, spermiji, a time i plodnost vratili bi se u normalu.

Za usporedbu, žene trebaju prestati s uzimanjem kontracepcijskih pilula mjesecima prije no što odluče začeti.

Osim toga, ova ni nova metoda pomogla i parovima gdje žena, zbog medicinskih razloga, ne može uzimati pilule.

Jedina loša strana, svega, upozoravaju znanstvenici: koliko bi žene vjerovale muškarcima da su svoju pilulu zaista uzeli?

>> Zahvaljujući kontracepcijskoj piluli smanjena smrtnost od raka jajnika

Komentara 9

CH
CH2710
11:19 23.10.2016.

..."koliko bi žene vjerovale muškarcima da su svoju pilulu zaista uzeli?" Isto, a vjerojatno i više, koliko muškarci mogu vjerovati ženama. Drugo, kako to pilula može biti alternativa kondomima, dakle mehaničkoj zaštiti...?

MT
mačak tom
19:14 23.10.2016.

Mislim da treba podržati sve oblike kontracepcije i od četvrtog razreda osnovne škole podučavati djecu kako da ih koriste. Ovu ideju podržavaju SDP, dobar dio HDZ-a (Prgomet, Kujundžić) i Štulhofer. Dakle, treba raditi na pobačajima i kontracepciji, promociji homoseksualnosti i naprednom načinu života. U tu svrhu treba napraviti i ministarstvo koje će PROpagirati Pobačaj, Alternativu, Sreću i Toleranciju. Skraćeno - PROPAST.

IV
Ivana2016
12:42 23.10.2016.

Odlično VL...supeeer nastavite s ovakvom propagandom....pomažete demografskoj situaciji u kojoj se nalazi Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije